Premiera spectacolului „Antigona”, după Sofocle, al Teatrului „Bulandra” va avea loc la Teatrul de Stat Constanţa, deoarece instituţia de cultură din Bucureşti este închisă din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teatrul de Stat Constanţa a anunţat miercuri că va găzdui premiera producţiei Teatrului „Bulandra” la finalul acestei săptămâni. 

Primele reprezentanţii ale spectacolului regizat de Stathis Litvathinos - regizor elen format la Academia Rusă de Artă Teatrală din Moscova şi care a colaborat de-a lungul timpului cu cele mai importante teatre din Grecia - vor avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, şi duminică, de la ora 17:00.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Premiera online a avut loc pe 1 octombrie.

„Antigona” este rezultatul unui masterclass susţinut de Livathinos cu actori ai Teatrului „Bulandra”, cei selectaţi pentru distribuţia acestui spectacol fiind Alexandra Fasolă (Antigona), Anca Androne/ Silvana Negruţiu (Ismena), Cornel Scripcaru (Creon), Andreea Bibiri (Tiresias), Constantin Dogioiu / Alin State (Hemon), Ana Ioana Macaria (Euridice), Adrian Ciobanu (Paznicul), Lucian Ifrim (Mesagerul 1) şi Maria Veronica Vârlan (Mesagerul 2).

Scenografia a fost creată de Maria Miu şi Nina Brumuşilă, iar Daniel Jinga a compus muzica spectacolului.

„Din fericire, la Constanţa se poate încă juca teatru şi sperăm să o mai putem face şi de acum înainte, dacă regulile de prevenire a transmiterii virusului vor fi respectate strict de constănţeni, iar contaminarea va fi limitată. Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanţa sunt aplicate toate măsurile de protecţie – nebulizarea spaţiilor şi distanţarea atât în timpul accesului şi ieşirii, cât şi în timpul reprezentaţiilor – aşadar vizionarea spectacolelor nu implică riscuri”, a transmis Teatrul de Stat Constanţa.

Nu este prima dată când Teatrul de Stat Constanţa sprijină artişti din Capitală. În primăvara anului 2016, după ce Teatrul Nottara a rămas fără sediu, imobilul de pe bulevardul Magheru fiind înscris pe lista clădirilor cu risc seismic ridicat, instituţia teatrală constănţeană a pus la dispoziţie scena sa pentru reprezentaţii ale spectacolelor Teatrului Nottara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.