Steven Spielberg şi Sam Mendes vor să filmeze scene pentru un lungmetraj de război în apropierea sitului Stonehenge, dar această dorinţă a cineştilor este criticată de localnici şi experţi, care spun că ar fi deranjate specii ameninţate cu dispariţia dar şi rămăşiţe arheologice încă nedescoperite, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi vor să filmeze aici o dramă din Primul Război Mondial la Salisbury, nu departe de Stonehenge. 

Intitulat "1917", este primul film al lui Mendes în calitate de regizor după cel de-al doilea lungmetraj din franciza Bond, "Spectre" (2015), iar compania de producţie a lui Spielberg, Amblin Entertainment, a câştigat drepturile de a-l finanţa în iunie 2018, filmările fiind programate să înceapă în aprilie. 

Într-o cerere adresată departamentului de planificare a consiliului din Wiltshire, compania Amblin a solicitat permisiunea de a filma 35 de săptămâni pe câmpia de la Salisbury, zonă mare destinată formării militare. 

Cererea include solicitarea "pentru construirea unui platou de filmare şi folosirea terenului adiacent pentru servicii de asistenţă, depozitare şi parcare" pentru până la 500 de persoane. Principala activitate ar fi construirea a unui platou temporar de fermă franceză. 

Consiliul Arheologic din comitatul Wiltshire a criticat propunerile de a nu lua în calcul posibilitatea ca remăşiţe nedescoperite "care nu au fost anterior identificate, probabil ca urmare a cultivării, din lipsa accesului sau a vegetaţiei care acoperă zona". 

Departamentul a solicitat de asemenea o investigaţie ulterioară, după ce a stabilit că numeroase specii protejate se află în sit. Zonele adiacente sitului sunt desemnate "habitat prioritar" cu pajişti calcaroase. 

Locaţia de filmare este la mai mult de 8 kilometri distanţă de situl Stonehenge. 

De asemenea, au fost depuse plângeri din partea unor rezidenţi locali, inclusiv faptul că filmările vor aduce "o povară intolerabilă comunităţilor locale care deja suferă de trafic copleşitor". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.