Papa Francisc va sanctifica, pe 13 mai, în timpul vizitei pe care o va întreprinde în Portugalia, doi dintre copiii vizionari de la Fatima, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaticanul a transmis joi că doi dintre cei trei copii păstori despre care se spune că au văzut-o pe Fecioara Maria în urmă cu 100 de ani vor fi canonizaţi.

Canonizarea lui Francisco Marto şi a surorii lui, Jacinta Marto, va avea loc pe 13 mai şi va coincide cu împlinirea a 100 de ani de la apariţia feciorei. Pe 13 mai 1917, fraţii Jacinta (7 ani) şi Francisco Marto (11 ani), însoţiţi de Lucia dos Santos (9 ani) se aflau cu oile la păscut în apropiere de Fatima. Ei ar fi văzut o lumină puternică, iar conturul acesteia ar fi fost al unei femei. După o lună, copiii au revenit în acelaşi loc, însoţiţi de mai mulţi oameni. Au îngenunchiat lângă un măslin şi au purtat o conversaţie cu ceva nevăzut.

Francisco şi Jacinta au murit pe când erau copii, la câţiva ani după ce au avut viziunea. Dos Santos a devenit călugăriţă şi a murit în 2005, la vârsta de 97 de ani.

Biserica Catolică sanctifică postum oameni consideraţi sacri în timpul existenţei şi despre care se crede că se află acum alături de Dumnezeu şi pot interveni pentru realizarea unor miracole.

Francisco şi Jacinta au fost beatificaţi - ultimul pas înainte de sanctificare - de Papa Ioan Paul, în 2000. Procesul de beatificare pentru Dos Santos a început după moartea ei, în 2005.

Biserica este de părere că Fecioara Maria le-a dat un mesaj celor trei copii, aşa zisele trei secrete de la Fatima.

Primele două au fost dezvăluite la scurt timp şi presupuneau o viziune a iadului, ceea ce a fost asemănat de credincioşi cu cel de-Al Doilea Război Mondial, un avertisment că Rusia îşi va ”răspândi păcatele” în lume, şi nevoia generală de convertire la Dumnezeu şi de rugăciune.

Cel de-al treilea secret a intrigat lumea timp de decenii, a inspirat cărţi şi culte convinse că înseamnă sfârşitul lumii.

În anul 2000, Vaticanul a explicat faptul că cel de-al treilea secret era, de fapt, o predicţie a încercării de asasinare a Papei Ioan Paul din 13 mai 1981.

Milioane de credincioşi merg anual la altarul de la Fatima, unul dintre cele mai cunoscute locuri creştine.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.