Papa Francisc a anulat tradiţionalul act de veneraţie care avea loc pe 8 decembrie la imagina Fecioarei Maria în centrul istoric al Romei, din cauza stării de urgenţă sanitară, potrivit Vatican News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În schimb, Suveranul Pontif va face o rugăciune în privat. 

"Pe 8 decembrie, Sfântul Părinte Francisc va săvârşi un act de devoţiune în privat, încredinţând Fecioarei Maria oraşul Roma, locuitorii acestuia şi pe numeroşii bolnavi din orice parte a lumii. Decizia de a nu merge în după-amiaza zilei de 8 decembrie în Piazza di Spagna pentru tradiţionalul act de veneraţie la Neprihănita se datorează situaţiei actuale de urgenţă sanitară, fiind luată cu scopul de a evita orice risc de infectare provocat de formarea unor grupuri de oameni",precizează aceeaşi sursă, citând comunicatul de presă al Sfântului Scaun. 

Pe 8 decembrie, în fiecare an, de două secole, Suveranii Pontifi fac un scurt pelerinaj la imaginea Fecioarei Maria din Piazza di Spagna, în centrul istoric al Romei, pentru a-i încredinţa Maicii lui Dumnezeu oraşul, locuitorii şi speranţele viitorului. 

De obicei, pe traseul parcurs între Cetatea Vaticanului şi Piazza di Spagna Papa este urmat de mulţimi de persoane, care merg la acelaşi monument religios fie înainte, fie după vizita papei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.