Lucrări de artă contemporană, piese de artă decorativă de epocă, piese vestimentare create de designeri celebri şi bijuterii se numără printre obiectele ce au aparţinut prinţesei Marina Sturdza şi care vor fi licitate pe 24 aprilie, la casa Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit dorinţei ei, toate fondurile strânse în urma acestei licitaţii vor fi direcţionate către fundaţiile sprijinite de prinţesa Marina Sturdza.

Cele 139 de loturi pot fi vizionate online, iar expoziţia licitaţiei se deschide pe 11 aprilie, la Artmark - Palatul Cesianu-Racoviţă.

Cea mai valoroasă piesă din licitaţia caritabilă este tabloul „Coloană”, de Horia Bernea, estimat la 2.500 - 3.500 de euro. Un pandantif din aur ornat cu cifrul lui Carol I, diamante şi email, are valoare estimativă de 2.000 - 3.000 de euro, iar un paravan cu decoruri florale de inspiraţie flamandă (ulei pe pânză), între 1.000 şi 1.500 de euro. 

Între lucrările de artă ce vor fi licitate se numără tablouri semnate de Vasile Mureşan Murivale, Sorin Neamţu şi Augustin Costinescu.

Biroul de lucru al Marinei Sturdza, din lemn de nuc, şi o hartă a Ardealului şi Bucovinei, realizată de colonel Constantin Teodorescu, la 1915, sunt, de asemenea, scoase la licitaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.