Serviciul de streaming Spotify a anunţat miercuri că baza de abonaţi premium sau plătitori a crescut, în al patrulea trimestru, la 124 de milioane şi că, în total, a înregistrat 271 de milioane de utilizatori activi lunar începând cu finalul anului 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul lunii septembrie, Spotify avea 113 milioane de abonaţi plătitori şi 248 de milioane de utilizatori activi lunar.

Cifrele companiei pentru al patrulea trimestru s-au potrivit predicţiilor proprii făcute la finalul anului trecut: 120 - 125 de milioane de utilizatori premium şi 255 - 270 de milioane de utilizatori activi lunar, scrie The Hollywood Reporter. 

Compania condusă de Daniel Ek a raportat pierderi operaţionale de 77 milioane de euro în al patrulea trimestru şi un profit operaţional de 94 de milioane de euro în decurs de un an.

Veniturile  trimestriale de 1,9 miliarde de euro au crescut cu 24%. Cheltuielile de funcţionare din ultima perioadă au crescut cu 80%, la 551 de milioane de euro.

Spotify a preconizat că, la finalul acestui trimestru, va avea 143 - 153 de milioane de abonaţi plătitori şi 328 - 348 de milioane de utilizatori activi lunar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.