Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) prezintă în al 14-lea an de Bucureşti un program nocturn de 18 ore în trei seri, din 2 până pe 4 octombrie, pentru a reduce riscul de aglomeraţie fără a reduce accesul la artă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Bucureşti, 53 de locaţii vor anima harta NAG, între orele 18.00 şi 00.00, iar publicul va putea să descopere ca în fiecare an cultura contemporană în toată diversitatea ei, de la arte vizuale la arte performative, muzică sau film, şi în toate formele de prezentare, de la expunerea muzeală, la concepte curatoriale sau lucrări expuse direct în studiourile artiştilor, promit organizatorii. 

NAG Bucureşti prezintă anul acesta două proiecte speciale: Sorina Vazelina continuă proiectul "Outside Histories" la Rezidenţa BRD Scena9 şi îşi adaugă semnătura lucrărilor permanente realizate anul trecut de Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan şi John Dot S, iar Saşa Lazăr, artistul care a făcut identitatea vizuală NAG 2020, are prima expoziţie personală la A5 Studio Space: "A Longer Exposure".

NAG Bucureşti este organizat de Asociaţia Ephemair împreună cu partenerul naţional BRD Groupe Societe Generale şi partenerii locali Fundaţia9 şi Primăria Capitalei, prin Centrul Cultural Expo Art.

Între 2 şi 4 octombrie, NAG 2020 se desfăşoară şi în alte 11 oraşe din ţară: Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Mediaş, Reşiţa, Sibiu, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Evenimentul NAG se va desfăşura în concordanţă cu normele de siguranţă transmise de către Ministerul Culturii prin Ordinul nr. 3.142 din 31 august 2020 pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii. Prin participarea la evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor NAG presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea acestor reglementări şi asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la eveniment de către toţi cei implicaţi: public, organizatori, participanţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.