Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că : Lucrările de consolidare la imobilul din str. Bărăţiei nr. 50, clădire veche de 200 de ani, sunt în plină desfăşurare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost finalizate lucrările de decopertare, curăţare şi pregătire faza de armare a bolţii semicilindrice din zidărie de cărămidă «oltenească» după ce a fost refăcut acoperişul şi şarpanta pentru a opri infiltraţiile şi a proteja interiorul imobilului”, a scris, duminică, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primarul general afirmă că soluţia de intervenţie respectă cerinţele impuse de restaurarea unei clădiri istorice şi propune păstrarea şi protejarea valorilor architectural-urbanistice şi istorice, caracterul şi valoarea urbanistică a zonei, ducând la conservarea frontului străzii Bărăţiei şi valoarea de detaliu a clădirii în sine.

”În expertiza tehnică se propune consolidarea anvelopantei clădirii şi a subsolului, refacerea şarpantei, refacerea planşeului peste parter.  De asemenea, prin soluţia propusă se menţine funcţiunea existentă, păstrând caracterul zonei, care îmbină comerţul şi serviciile cu locuirea. Sunt propuse finisaje în acord cu autenticitatea structurii imobilului, pereţii exteriori supraterani vor fi finisaţi cu tencuială pe bază de var hidraulic şi praf de piatră”, a mai transmis priamrul general.

Acesta menţionează că decoraţiile din ceramică de la parapeţii ferestrelor si de la cornişă vor fi restaurate şi conservate, elementele deteriorate urmând a fi replicate după elementele existente, tot din ceramică.

Potrivit lui Nicuşor Dan, consolidarea imobilului din Bărăţiei nr. 50 se realizează cu fonduri de la bugetul local.

Durata de execuţie este de 11 luni de la emiterea Ordinului de începere a lucrărilor de execuţie din 1 august 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.