Muzeul Naţional Bran, instituţie din subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a fost redeschis, joi, într-un nou spaţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La eveniment au participat ministrul Valer-Daniel Breaz şi a secretarul de stat, Alexandru Pugna, anunţă MCIN. 

Începând de joi, turiştii vor putea vizita obiectele provenite din fondul regal al Castelului Bran dar şi alte colecţii de artă reprezentative.

Muzeul Naţional din Bran a fost înfiinţat în 1957 şi până în 1991 a fost adminstrat de autorităţile locale judeţene din Braşov, după care a fost preluat de Ministerul Culturii.

Muzeul Naţional din Bran are trei secţii: Secţia Castel, care funcţionează în Castelul Bran, Secţia Etnografică, un muzeu al satului brănean, şi Vama Medievală.

Secţia Castel a fost închisă în 2009, când Castelul Bran a fost preluat de Dominic de Habsburg, toate piesele din castel deţinute de statul român fiind mutate în Vama Medievală.

Din luna august 2016, clădirea Vămii Medievale a intrat în posesia familiei de Habsburg care are şi castelul. În plus, terenul pe care se afla Secţia Etnografică a muzeului a fost retrocedat. Muzeul Naţional Bran are 10.000 de obiecte de patrimoniu.

În 2016, ministrul Culturii de atunci, Vlad Alexandrescu, anunţa că patrimoniul secţiei Vama Medievală Bran din cadrul Muzeului Naţional Bran va trece în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, prin Muzeul Judeţean de Istorie Braşov. Acesta din urmă va preda colecţia în administrarea viitorului Muzeu al Comunei Bran.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.