Un număr limitat de muzee din Berlin vor fi redeschise pe 12 mai, după două luni de pauză, pe măsură ce restricţiile impuse de răspândirea coronavirusului sunt ridicate, scrie DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeele se vor redeschide marţi, inclusiv unele dintre cele mai importante din Berlin, precum Altes Museum, Alte Nationalgalerie,  Pergamon Panorama şi Gemaeldegalerie.

Situri din lista patrimoniului mondial Unesco atrag în mod normal peste 3 milioane de vizitatori anual. 

Mai multe măsuri de restricţie vor fi impuse pentru a reduce pericolul de infecţie, în timp ce pot permite publicului să se bucure de expoziţii. 

Vizitatorul va trebui să urmeze săgeţi de direcţionare prin muzee într-un singur sens, potrivit lui Ralph Gleis, director la Nationalgalerie din Berlin.

Muzeele plănuiesc să vândă bilete online, aşa pot controla când intră vizitatorul, a mai spus Gleis, pentru a evita formarea cozilor. Doar 300 de persoane pot intra în acelaşi timp. 

Reprezentanţii muzeului vor sta la intrarea muzeului şi la fiecare etaj pentru a explica regulile vizitatorilor. 

Personalul se va asigura că vizitatorii menţin o distanţă nu doar faţă de lucrările de artă, dar şi faţă de ceilalţi oameni, a mai precizat Gleis. 

De asemenea, vor fi publicate informaţii despre menţinerea distanţei sociale în galerie. "Am învăţat mult despre cum au făcut la supermarketuri", a subliniat Gleis. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.