Cei doi lei care veghează Institutul de Artă din Chicago, precum şi imensa sculptură a lui Pablo Picasso din Daley Plaza au mască contra noului tip de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul statului Illinois le-a cerut oamenilor ca de acum înainte să poarte mască când se află pe stradă. Primarul oraşului îşi îndeamnă cetăţenii să se protejeze şi să-i protejeze şi pe ceilalţi. "Faceţi o mască, purtaţi o mască, donaţi o mască", le-a spus el. 

Marile instituţii culturale din oraş au ales să urmeze sfaturile, echipând marile lor statui din spaţiul public cu măşti de protecţie. 

Institutul de Artă, al doilea muzeu ca mărime din ţară după Met din New York, care sărbătoreşte 140 de ani de existenţă are intrarea mărginită de doi lei din bronz, creaţi de Edward Kemeys, mare sculptor american de animale de la sfârşitul secolului al XIX-lea. 

Perechea de feline a devenit simbolul oraşului: ei se regăsesc pe logo-urile echipelor locale sportive. Conducerea muzeului a decis că ar trebui să dea un exemplu punându-le măşti contra epidemiei de coronavirus. 

La câţiva metri mai departe, în Daley Plaza, statuia emblematică a lui Picasso a primit o mască contra virusului. Pentru cei 15 metri înălţime şi 145 de tone de oţel ai săi a fost nevoie de o mască pe măsură. 

Toate măştile au culorile şi însemnele oraşului Chicago: patru stele roşii pe un drapel alb mărginite de bleu ciel. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.