Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a anunţat, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că va trimite Corpul de control la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu siguranţă o să fac un control la teatru şi asta nu trebuie privită ca o răzbunare pentru ceea ce se întâmplă, dar pur şi simplu vreau să văd exact cum se cheltuiesc fondurile. Nu mi se pare normal să ieşi în presă şi să dezinformezi. Am auzit şi o parte din informaţiile făcute de dumneavoastră, legate de a da afară 54 de persoane din TNB. E vorba de o firmă care colaborează cu TNB, care are un anumit contract de prestări servicii cu TNB, o firmă care nu ştiu de ce a fost cândva angajată, când TNB ar fi avut astfel de angajaţi care ar fi putut să desfăşoare activităţi. Bugetul TNB e mai mare cu aproape un milion de dolari faţă de anul trecut. Eu doar atât am cerut domnului manager, să cheltuiască cu responsabilitate banii şi să se gândească de cinci ori atunci când semnează un contract. E un punct de vedere pe care mi-l susţin. Nu văd de ce TNB trebuie să vândă biletele la spectacole printr-o firmă privată. Am înţeles că sunt printre cele mai mari preţuri la bilete din ţară, dacă facem comparaţie cu alte teatre. Nu înţeleg de ce actorii fac grevă, atâta timp cât salariile lor aproape că au fost triplate”, a spus Breaz la Antena 3. 

Un protest al artiştilor este anunţat pe reţelele sociale pentru duminică seara în Piaţa Victoriei, în urma tăierilor bugetare de la instituţiile de cultură, care au dus şi la concedieri.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că este alături de artiştii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituţiilor de cultură, preşedintele susţinând că dezastrul din cultură a fost provocat de acest Guvern al incompetenţei, prin bugetul ruşinii naţionale, construit pe cifre false.

Ion Caramitru, managerul Teatrului Naţional Bucureşti, a explicat joi, printr-un comunicat transmis News.ro că, după calculele sale de artist "liber cugetător", situaţia culturii româneşti este în faliment la vedere, faliment "care ţine de proasta gospodărire a întregului sistem financiar românesc".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.