Profesorul şi filosoful Basarab Nicolescu, scriitorii Matei Vişniec, Dumitru Ţepeneag, Dinu Flamând şi oamenii de teatru George Banu şi Constantin Chiriac au transmis preşedintelui Klaus Iohannis, preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului şi comisiei de Cultură din Senat o scrisoare deschisă de susţinere a lui Radu Boroianu la conducerea Institutului Cultural Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nimeni nu ne-a solicitat acest mesaj de susţinere a lui Radu Boroianu la conducerea ICR-ului. Noi îi suntem iniţiatorii responsabili şi autonomi şi îl formulăm pentru a atesta respectul inspirat de activitatea lui Radu Boroianu care a iniţiat un număr important de acţiuni pe care le-a elaborat şi, cel mai adesea, sprijinit personal. El a instaurat cu artiştii şi invitaţii săi o relaţie de încredere şi respect reciproc graţie implicării sale directe, active, lipsită de orice formalism instituţional. Exigenţa de care dă el dovadă ca şi proximitatea care, constant, a cultivat-o, cu noi ca şi cu alţi participanţi, a instaurat un climat de demnitate. Noi am devenit parteneri egal angajaţi în efortul comun de a susţine cultura română în peisajul internaţional, mai ales francez în ceea ce ne priveşte. Radu Boroianu instaurează o relaţie dialogală pornind de la programe solid construite cărora li s-a recunoscut pertinenţa şi cărora noi ne-am asociat", se arată în scrisoare.

Semnatarii scrisorii susţin activitatea preşedintelui Institutului, care, spun ei, a susţinut integrarea activă a culturii române în peisajul cultural al Franţei. 

"Radu Boroianu a permis ICR-ului să colaboreze plenar cu instituţii culturale franceze reprezentative, contribuind astfel la o integrare activă a culturii române în peisajul cultural al Franţei. România dintotdeauna a întreţinut relaţii privilegiate cu Franţa, Radu Boroianu s-a impus ca un indispensabil personaj de legătură între cele două culturi.
Proiectul său de vastă anvergură privind limba latină şi comunitatea constituită pe această bază reprezintă un pariu esenţial pentru afirmarea identităţii noastre latine în spaţiul european", scriu ei.

"Noi susţinem activitatea lui Radu Boroianu, o respectăm şi pledăm pentru continuarea ei ca semn de recunoaştere pentru ceea ce a efectuat în cadrul ICR-ului şi ca perspectivă pentru afirmarea nobilă a culturii române pe plan internaţional", este textul semnat de Basarab Nicolescu, Matei Vişniec, George Banu, Dumitru Ţepeneag, Dinu Flamând şi Constantin Chiriac. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.