Romanul "Luna din palat", de Weina Dal Randel, inspirat de povestea senzaţională a lui Wu Zetian, singura femeie care a ajuns să conducă marele imperiu al Chinei în secolul al VII-lea, va fi lansată de editura Nemira în colecţia Damen Tango.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Luna din palat" s-a bucurat de un real succes şi a fost recompensat cu mai multe distincţii, printre care RWA RITA Award în 2017. A fost, de asemenea, nominalizat la Goodreads Choice Awards pentru "cel mai bun roman de ficţiune" şi la RT Book Reviewers Choice Award, la aceeaşi categorie.

Împreună cu romanul care i-a urmat, "The Empress of Bright Moon", dedicat tot singurei femei-împărat din istoria Chinei, a fost tradus în şapte limbi. Cele două volume sunt considerate printre cele mai reuşite romane istorice din ultimii ani.

China secolului al VII-lea. O concubină de la palat învaţă repede că sunt multe feluri prin care îi poate atrage atenţia Împăratului. Unele femei se machiază şi se aranjează ţipător ca să-i atragă privirile, altele îi oferă daruri fantastice sau se bazează pe armele seducţiei. Dar tânăra Mei nu se pricepe la niciunul dintre aceste şiretlicuri femeieşti. Cu toate astea, îi va dărui Împăratului un cadou de neuitat. Inteligenţa şi curiozitatea ei o fac indezirabilă pentru restul concubinelor, dar tocmai acestea îl impresionează pe cel mai puternic om din China.

Totul, într-un moment când Palatul este sfâşiat între două tabere care se luptă pentru putere. Dragostea, ambiţia şi loialitatea pot însemna viaţă sau moarte pentru femeia care va ajunge stăpâna tuturor.

"La fel ca firele de mătase fragile şi totodată puternice, debutul minunat al lui Randel este povestea unei tinere care ajunge împărăteasă, dar şi povestea relaţiilor complicate dintre femeile de la palat. Cititorii vor fi cuceriţi de scriitura colorată, ca de basm", caracterizează RT Book Reviews. 

Weina Dai Randel s-a născut şi a crescut în China. Engleza este a doua ei limbă. La vârsta de 24 de ani s-a mutat în SUA şi a început să scrie literatură, studiind la Texas Woman’s University în Denton, Texas, unde locuieşte acum, împreună cu soţul şi cei doi copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.