Sotheby's organizează pe 16 martie prima licitaţie dedicată suprarealiştilor, inclusiv Magritte, Duchamp sau Picabia, la Paris, pentru o estimare de 30 de milioane de euro, cea mai mare din acest sezon în Franţa, a indicat luni societatea, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Francis Picabia va fi în vânzare cu două pânze, „Pavonia”, 1929, (estimare 6-8 milioane de euro) şi „Nu de dos”, 1940-42 (3-4 milioane de euro).

„Pavonia” ar trebui „să bată recordul artistului (8,8 milioane de dolari, în jur de opt milioane de euro)”, potrivit Sotheby's.

Printre alte opere emblematice se află un René Magritte, „Palais de la Courtisane”, 1929, (estimare: 2-3 milioane de euro), şi un Marcel Duchamp, „L.H.O.O.Q” (estimare: 300.000-400.000 de euro), „una dintre imaginile cele mai emblematice din arta dada şi suprarealism”, conform Sotheby's.

„Suprarealismul are 100 de ani şi nu a părut niciodată atât de tânăr. Magritte este astăzi la fel de căutat ca Warhol şi cererea pieţei pentru Picabia o egalează pe cea pentru Jeff Koons”, arată într-un comunicat Thomas Bompard, director al acestei vânzări. 

Acest interes este ilustrat cu vânzarea de miercuri, de la Londra, a „L'Empire des lumičres”, de René Magritte, pentru 59,4 de milioane de lire sterline (în jur 71,5 milioane de euro), record de licitaţie pentru o operă a artistului belgian.

„Mulţi artişti, inclusiv eu, au învăţat prin Dada şi Suprarealism să se accepte şi să-şi exprime sinele mai profund”, a expus Jeff Koons, citat în comunicatul Sotheby's. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.