Sotheby's organizează pe 16 martie prima licitaţie dedicată suprarealiştilor, inclusiv Magritte, Duchamp sau Picabia, la Paris, pentru o estimare de 30 de milioane de euro, cea mai mare din acest sezon în Franţa, a indicat luni societatea, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Francis Picabia va fi în vânzare cu două pânze, „Pavonia”, 1929, (estimare 6-8 milioane de euro) şi „Nu de dos”, 1940-42 (3-4 milioane de euro).

„Pavonia” ar trebui „să bată recordul artistului (8,8 milioane de dolari, în jur de opt milioane de euro)”, potrivit Sotheby's.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Printre alte opere emblematice se află un René Magritte, „Palais de la Courtisane”, 1929, (estimare: 2-3 milioane de euro), şi un Marcel Duchamp, „L.H.O.O.Q” (estimare: 300.000-400.000 de euro), „una dintre imaginile cele mai emblematice din arta dada şi suprarealism”, conform Sotheby's.

„Suprarealismul are 100 de ani şi nu a părut niciodată atât de tânăr. Magritte este astăzi la fel de căutat ca Warhol şi cererea pieţei pentru Picabia o egalează pe cea pentru Jeff Koons”, arată într-un comunicat Thomas Bompard, director al acestei vânzări. 

Acest interes este ilustrat cu vânzarea de miercuri, de la Londra, a „L'Empire des lumičres”, de René Magritte, pentru 59,4 de milioane de lire sterline (în jur 71,5 milioane de euro), record de licitaţie pentru o operă a artistului belgian.

„Mulţi artişti, inclusiv eu, au învăţat prin Dada şi Suprarealism să se accepte şi să-şi exprime sinele mai profund”, a expus Jeff Koons, citat în comunicatul Sotheby's. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.