Lucrări de grafică semnate de Rembrandt van Rijn, Ferdinand Bol, Albrecht Durer, Francisco Goya, Pierre Auguste Renoir sau Theodor Pallady vor fi licitate la casa Artmark, pe 20 noiembrie, de la ora 19.30, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operele pe hârtie ale unor mari maeştri precum Rembrandt, Goya, Cranach, Dürer sau mai modernii Picasso, Braque, Dali, Chagall, Matisse, Miró, Cézanne, Renoir, Manet vor fi puse în vânzare pe 20 noiembrie, în "Licitaţia de grafică, inclusiv o selecţie din colecţia academicianului Alexandru Balaci". 

"Curtea lui Moş Gheorghe din Brebu", pastel pe hârtie de Ştefan Luchian, a fost estimat de Artmark între 15.000 şi 25.000 de euro. Gravura "Baigneuse", de Rembrandt van Rijn, unul dintre loturile-vedetă ale licitaţiei, are o estimare stabilită între 8.000 şi 12.000 de euro, în timp ce acuarela "Torcătoare", de Theodor Pallady, între 4.000 şi 6.000 de euro. 

Acestora li se alătură creaţiile celor mai abili artişti români în arta desenului: Aman, Grigorescu, Petraşcu, Ressu şi mulţi alţii. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.