"Love is in the bin", pânza artistului britanic Banksy, în parte autodistrusă anul trecut în timpul unei vânzări memorabile la licitaţie, va fi expusă, gratuit, începând de marţi, la Baden-Baden, în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile cu "autodistrugerea" pânzei, ce reprezintă un copil care lansează un balon roşu în formă de inimă, în timpul licitaţiei din octombrie de la Sotheby's Londra, au făcut înconjurul lumii, stârnind un şoc în lumea artei. Pentru prima dată, opera va fi accesibilă publicului, gratuit, până pe 3 martie, la Muzeul "Frieder Burda", care găzduieşte o prestigioasă colecţie de artă modernă şi contemporană, la Baden-Baden, aproape de frontiera cu Franţa.  

"Aşteptăm ca evenimentul să stârnească interes în special printre tineri şi admiratori ai lui Banksy", a indicat, într-un comunicat, directorul  Henning Schaper. Pentru el, expoziţia "Love is in the bin" ("Dragostea se află în coşul de gunoi", n.r.) trebuie să participe la "o democratizare consecventă a artei", scrie Le Figaro. 

Pusă în vânzare la Sotheby's Londra, opera, o lucrare în vopsea acrilică şi aerosol intitulată "Girl with Balloon" ("Fata cu balon", n.r.), a fost achiziţionată pentru 1,042 de milioane de lire sterline (în jur de 1,2 milioane de euro) de o colecţionară europeană anonimă. 

Originar din Bristol, Banksy - despre care se spune că ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack - a devenit cunoscut pentru graffiti-urile amplasate în diverse oraşe ale lumii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.