Actorul Kenneth Branagh va interpreta rolul prim-ministrului britanic Boris Johnson într-o miniserie pregătită de Sky TV, în care va fi detaliat răspunsul confuz al Marii Britanii la criza provocată de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama în cinci episoade va fi scrisă şi regizată de Michael Winterbottom („The Trip”).

Intitulată „This Sceptred Isle”, miniseria este produsă de Fremantle, Passenger şi Revolution Films. Proectul, care a fost anunţat în luna iunie a anului trecut, va face o radiografie a evenimentelor din jurul lui Johnson şi al guvernului său în faţa primului val al pandemiei. La scurt timp după ce a devenit tată, prim-ministrul a fost spitalizat timp de o săptămână, în martie 2020, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, şi a petrecut câteva zile la terapie intensivă. 

„Primul val al pandemiei Covid-19 va fi ţinut minte mereu”, a spus Winterbottom. „O perioadă în care ţara a luptat împreună cu un inamic invizibil. Când oamenii au fost mai conştienţi ca oricând de importanţa comunităţii. Serialul nostru împleteşte nenumărate poveşti adevărate - de la Boris Johnson la lucrătorii sanitari din prima linie - trecând în revistă eforturile oamenilor de ştiinţă, medicilor, îngrijitorilor şi legislatorilor de a ne proteja de virus”.

Miniseria va fi lansată toamna aceasta.

De la începutul pandemiei, Marea Britanie - care a înregistrat peste 3,6 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi mai mult de 97.500 de decese asociate - se confruntă acum cu al treilea val de contaminări şi a treia izolare naţională. 

Winterbottom a mai semnat „Welcome to Sarajevo”, „A Mighty Heart”, „24 Hour Party People” şi „The Road to Guantanamo”.

Branagh, cunoscut pentru rolurile din „Dunkirk” şi „Murder on the Orient Express”, a jucat cel mai recent în thrillerul „Tenet” al lui Christopher Nolan şi în „Death on the Nile”, pe care l-a regizat şi care urmează să fie lansat. Actorul nord-irlandez în vârstă de 60 de ani a fost de cinci ori nominalizat la Oscar, atât pentru interpretare („Henry V”, „My Week with Marilyn”), cât şi pentru scenariu („Hamlet”) şi regie („Henry V”, „Swan Song”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.