Jurnalistul Philippe Lançon, victimă a atentatului din 7 ianuarie 2015 de la Charlie Hebdo, a fost recompensat cu premiul Femina pentru cartea sa "Le Lambeau", potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorul a povestit într-o carte calvarul prin care a trecut, aceasta fiind deja un mare succes de librărie. 

Juriul premiului Femina l-a desemnat pe Philippe Lançon laureat în 2018 pentru cartea sa "Le Lambeau", apărut la editura Gallimard. 

Alţi patru autori au fost în cursa pentru acest premiu literar: David Diop cu "Frère d'âme" (Seuil), Gilles Martin-Chauffier cu "L'Ère des suspects" (Grasset), Diane Mazloum cu "L'Âge d'or" (JC Lattès) şi Pierre Notte pentru "Quitter le rang des assassins" (Gallimard).

Jurnalistul Philippe Lançon s-a aflat pe 7 ianuarie 2015 la o conferinţă în redacţia săptămânalului Charlie Hebdo. El s-a aflat acolo când teroriştii au intrat în sală şi au ucis 12 persoane. Lançon a supravieţuit, dar maxilarul i-a fost distrus de gloanţe. În cartea "Le Lambeau", el povesteşte calvarul reconstrucţiei sale îndelungate şi dureroase, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental. 

Lucrarea sa este aleasă în prezent în cursa şi pentru premiul literar Renaudot. 

Scriitoarea americană Alice McDermott a primit premiul "Femina Etranger", pentru romanul "La neuvième heure", iar Elizabeth de Fonteney a primit cu Femina pentru eseu pentru "Gaspard la nuit" (Stock).

Prix Fémina este un premiu literar francez, înfiinţat în 1904 de 22 de colaboratoare ale revistei La Vie Heureuse, pentru a constitui un fel de contrapondere faţă de premiul Goncourt, atribuit în acea perioadă exclusiv bărbaţilor. De atunci, premiul Fémina este atribuit în fiecare an de un juriu exclusiv feminin şi recompensează o operă - proză sau poezie - scrisă în limba franceză. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.