HBO şi RAI au produs sezonul al doilea al serialului "Prietena mea genială/ My Brilliant Friend", înaintea finalului sezonului 1, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul sezon de opt episoade este bazat pe volumul de succes al Elenei Ferrante cu acelaşi nume, care este primul roman din cele patru publicate în Statele Unite la Europa Editions. 

Sezonul 2 va fi bazat pe "Povestea noului nume/ The Story of a New Name", a doua carte din serie. 

"Suntem încântaţi că povestea a avut un impact atât de puternic asupra privitorilor şi criticilor şi suntem nerăbdători să continuăm călătoria Elenei şi a Lilei", a spus Casey Bloys, preşedintele HBO Programming.

Serialul este povestea Elenei Greco şi a celei mai importante prietene din viaţa ei. Ea o întâlneşte pe Raffaella Cerullo, pe care mereu a strigat-o Lila, în primul an de şcoală primară, în 1950. Acţiunea are loc în regiunea Napoli şi povestea lor se întinde de-a lungul a peste 60 de ani din vieţile lor, explorând misterul Lilei, prietena genială a Elenei şi - într-un fel - prietenă şi rivală în acelaşi timp. 

"RAI este mândră de extraordinarul succes al serialului "Prietena mea genială", a spus Fabrizio Salini, CEO RAI. "Este o etapă importantă care confirmă angajamentul nostru de a ne axa pe coproducţia internaţională, precum şi pe valoarea talentului italian". 

Filmat în italiană, primul sezon este cu Elisa Del Genio şi Ludovica Nasti, interpretele Elenei şi Lilei, în timp ce Margherita Mazzucco şi Gaia Girace le portretizează pe cele două la vârsta adolescentă.

Toate episoadele sunt regizate de Saverio Constanzo. Episodul final al sezonului va fi difuzat pe 10 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.