Cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Teatru şi de Film „Şerban Ionescu”, dedicat tinerilor creatori de teatru şi de film, debutează sâmbătă, la ora 21:00, la Pelican Garden, în 2 Mai, cu un concert susţinut de Taraful Şaraimanii din Clejani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participarea este gratuită.

Festivalul aduce arta la mare căutare şi în acest an. În decursul celor opt zile, vor fi prezentate peste 50 de evenimente, reunite în cadrul a cinci secţiuni: TEATRU, FILM, CONCERT, EXPO, FORUM.

Festivalul include o competiţie oficială, în care intră spectacole de teatru şi scurtmetraje realizate de tineri creatori, absolvenţi ai facultăţilor de profil din ultimii ani. Creaţiile înscrise vor fi evaluate de un juriu unic, alcătuit din profesionişti din lumea teatrului şi a filmului: Maria Popistaşu (actriţă), Mimi Brănescu (actor, scenarist şi dramaturg), Velica Panduru (scenografă), Vlad Cristache (regizor şi director al Teatrului Excelsior Bucureşti). Festivitatea de premiere, denumită PELIGALA, va avea loc sâmbătă, 29 iulie, de la ora 21:30, la Pelican Garden.

În afara competiţiei, organizatorii au pregătit un program generos, adresat publicului larg şi potrivit tuturor vârstelor. La Pelican Cinema vor rula animaţii, scurtmetraje de ficţiune şi o serie de lungmetraje care alcătuiesc secţiunea 40 de ani în 4 filme, dedicată aniversării filmului „Imposibila iubire”, cu actorul Şerban Ionescu în rolul principal. Ada Milea şi Bobo Burlăcianu, dar şi trupa Omul cu Şobolani vor concerta la Pelican Garden, iar artistul Ion Barbu va realiza o creaţie de artă murală site-specific în curtea festivalului.

Iubitorii de artă vor avea parte de întâlniri şi discuţii cu artiştii prezenţi în festival, în fiecare zi, la Pelican Garden. La sesiunile de Q&A vor participa cei patru membrii ai juriului, dar şi invitaţi speciali precum Erwin Şimşensohn, regizor şi directorul Teatrului de Stat Constanţa, şi dramaturgul Peca Ştefan, care va susţine o  lectura antiperformativă şi interactivă a celei mai recente creaţii ale sale: : nouameapiesă?, concepută iniţial în mediul online, în timpul pandemiei.

Între un film, un spectacol şi o baie în mare, Festivalul de Teatru şi Film „Şerban Ionescu” îşi invită publicul la lectură pe plajă. La intrarea în curtea festivalului se va regăsi Cartea pe roţi, librăria mobilă a lanţului Humanitas.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.