Compania Facebook a transmis că nu are planuri privind deblocarea conturilor lui Donald Trump şi că a început să elimine de pe platformele sale conţinutul ce cuprinde sloganul „Opriţi furtul”, folosit de susţinătorii preşedintelui care refuză să accepte rezultatul alegerilor din luna noiembrie a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conturile de Facebook şi Instagram ale lui Trump au fost suspendate în urma protestului convocat de el pe 6 ianuarie, în faţa Capitoliului, şi devenit violent.

Sheryl Sandberg de la Facebook a spus luni că, deocamdată, nu există planuri privind acordarea permisiunii lui Trump de a avea din nou acces la conturi.

În plus, Facebook a anunţat că a început să elimine conţinutul ce cuprinde sloganul „Stop the steal” (opriţi furtul, n.r.), utilizat de susţinătorii lui Trump care refuză să accepte că democratul Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

Joi, într-un comunicat, Mark Zuckerberg a spus: „Evenimentele şocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că preşedintele Donald Trump intenţionează să îşi folosească timpul rămas în funcţie pentru a submina tranziţia paşnică şi legitimă a succesorului său ales, Joe Biden. (...) Extindem blocarea impusă conturilor lui de Facebook şi Instagram pe termen nedeterminat şi pentru cel puţin următoarele două săptămâni, până ce transferul de putere este finalizat”.

Între timp, Facebook a anunţat că interzice folosirea „stop the steal” pe Facebook şi Instagram.

Compania a spus că a eliminat deja „un număr important de postări” care includ sloganul, însă va dura până ce va fi intensificată punerea în aplicare a măsurii.

Anterior, Facebook a suspendat temporar în SUA toate reclamele politice şi cele legate de alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.