Expoziţia de artă cu vânzare „Vis de Copil”, care cuprinde peste 70 de lucrări de artă realizate de elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chişinău, poate fi vizitată în cadrul târgului Urban Christmas Market organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia este organizată de Asociaţia Arbor, cunoscută în România pentru activitatea sa de promovare a mobilităţii culturale pe axa Bucureşti - Chişinău, inclusiv a tinerelor talente basarabene, dar şi de susţinere a învăţământului artistic.

Evenimentul este inclus în programul Târgului Urban Christmas Market, care are loc la Hanul Gabroveni (strada Lipscani 84-90), deschis în perioada 6 - 23 decembrie 2021 (12.00 - 21.00). Accesul la târgul Urban Christmas Market este gratuit, cu respectarea normelor actuale impuse de restricţiile pandemiei virusului CoVid-19 prin prezentarea certificatului verde.

Titlul expoziţiei „Vis de Copil” este inspirat de visul celor 25 de elevi ai liceului din Chişinău de a deveni artişti. Deşi sunt elevi ai claselor VIII - XII, aceşti copii arată deja o maturitate artistică incredibilă, bazată pe studiul Academic în domeniul artelor plastice şi demonstrată de nenumăratele premii obţinute la nivel naţional şi internaţional. Printre ei sunt copii care au fost transferaţi de la centre de plasament, iar arta şi mediul licean constituie unica şi adevărata lor familie.

Fondat în 1969, Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru” a fost mereu renumit prin profesionalismul cadrelor pedagogice, iar artişti excepţionali de la Chişinău, precum Igor Vieru, Eleonora Romanescu, Aurel David, Dumitru Rusu-Scvorţov, au susţinut educaţia a peste 45 de promoţii - absolvenţi cunoscuţi azi pentru talentul şi meritele lor artistice în Republica Moldova şi peste hotare.

Expoziţia „Vis de Copil” include peste 70 de lucrări realizate de elevi în ultimii doi ani şi reprezintă compoziţii, naturi statice sau peisaje în ulei pe pânză, acuarelă şi pastel pe hârtie. Achiziţionarea lucrărilor se poate face în baza unei donaţii, iar suma adunată va fi alocată în totalitate pentru sprijinirea activităţii artistice a acestor copii talentaţi şi stăruitori. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.