Expoziţia de artă românească contemporană "Construcţie/Comunicare a fost inaugurată, marţi, la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, în prezenţa ministrului Culturii, Valer-Daniel Breaz, care a anunţat şi priorităţile în domeniul culturii în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În perioada exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, obiectivul nostru este să fim un factor de echilibru pentru toate priorităţile legislative şi nelegislative gestionate la nivelul UE. Promovarea culturii ţărilor Uniunii Europene din întreaga lume este o prioritate pentru noi. Ne vom exercita rolul de mediator cu cea mai mare responsabilitate în această perioadă", a spus oficialul român.

Tema expoziţiei, subscrisă motto-ului expoziţiilor din cadrul Preşedinţiei României - "Arhitectura este sculptură locuită" (C. Brâncuşi) - pleacă de la ideea că atât construcţia, cât şi comunicarea sunt două valori umane corelate. 

"Artiştii ale căror lucrări sunt prezente în expoziţie sunt reuniţi sub un concept tematic foarte ofertant - "Construcţie/Comunicare" -, amintindu-ne că spaţiul şi timpul primesc sens numai în măsura în care le umplem cu propria noastră viaţă”, a menţionat Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

La vernisaj a fost prezent şi europarlamentarului Catherine Bearder, preşedintele Comitetului Artistic şi chestorul responsabil pentru colecţia de artă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.