Documentare despre Africa sălbatică, masacrul din Tusla, proiecte inginereşti incredibile şi contrabandişti internaţionali de droguri sunt programate în luna noiembrie pe National Geographic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Africa sălbatică” va fi difuzat în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00. National Geographic Wild prezintă în acestă lună lumea minunată a Africii. În fiecare weekend, telespectatorii vor urmări  viaţa sălbatică a speciilor care coexistă în acest ţinut plin de culoari şi contraste. Animalele care locuiesc acolo au fost nevoite să se adapteze la temperaturi ridicate şi scăzute şi să găsească un spaţiu pentru a se hrăni şi a-şi proteja puii faţă de prădători.

„Chemarea sălbăticiei”, o nouă serie de aventuri despre cei mai buni prieteni: câinele si omul. În fiecare săptămână, vineri, din 12 noiembrie, de la ora 19.00, trei noi echipe formate dintr-un câine şi un om concurează pentru a dovedi că au ceea ce este necesar pentru supravieţuirea în sălbăticie. Ultima echipă care va rezista după zece zile va fi declarată câştigătoare şi va arăta că are chemarea sălbaticiei.

Documentarul „Inginerie abandonată” (Sezonul 5) este programat în fiecare marţi, din 9 noiembrie, de la ora 19.00. 

Lumea este presărată cu exemple de proiecte inginereşti incredibile şi clădiri concepute pentru a uşura viaţa celor care le-au folosit, pentru a-i uimi pe cei care au venit să le vadă  şi pentru a aduce câştiguri celor care le-au comandat, proiectat şi construit. Erau proiecte de vis. Aşa cum veţi vedea în această serie de documentare, uneori au fost rezolvate probleme grele de inginerie, au fost depăşite obstacole şi folosite inovaţii extraordinare numai pentru a le construi. Din păcate, o mare parte din aceste structuri remarcabile au fost abandonate, lăsate deoparte ca nişte jucării scumpe şi depăşite, niciodată folosite pentru scopul iniţial. Unele dintre acestea au căzut pradă argumentelor politice şi problemelor financiare sau nu au trecut proba timpului, ritmului noilor tehnologii sau capriciilor modei. Altele nu au reuşit, fiindcă erau pur şi simplu monstruoase mărturii despre vanitatea, lăcomia şi lipsa de isteţime a celor care le-au construit.

„Epave investigate”, în fiecare luni, din 15 noiembrie, de la ora 21.00, spune poveştile momentelor finale ale navelor şi ale celor aflaţi la bord, atunci când s-au confruntat cu dezastrul. Descoperim dovezi despre epave cu ajutorul imaginilor generate pe computer şi cu sprijinul celei mai recente tehnologii subacvatice. Sunt aduse în lumina reflectoarelor mărturii personale puternice ce pun accentual pe latura umană a acestor tragedii, şi aduc răspunsuri pline de semnificaţie despre ceea ce s-a întâmplat şi de ce.

„Traficanţi pe aeroport” (Sezonul 3), în fiecare joi, din 18 noiembrie, de la ora 22.00, îi va arăta contrabandiştii internaţionali de droguri care sunt în stare de orice pentru a-şi aduce marfa în America. Sunt urmărite echipe de agenţi special pregătiţi în aeroporturile din întreaga ţară în timp ce lucrează non-stop pentru a le contracara operaţiunile ilegale.

„Vara roşie”, difuzat luni, 8 noiembrie, de la ora 23.00, este un documentar emoţionant, regizat de Dawn Porter („John Lewis: Good Trouble”, „Gideon’s Army”), pentru a comemora 100 de ani de la masacrul din Tulsa.

În vara anului 2021, National Geographic Society a contribuit la finanţarea excavării unui posibil cimitir comun din Tulsa. Analiza ADN-ului ar putea lega victimele decedate cu descendenţii care sunt încă în viaţă, pentru a deschide calea pentru plata asigurărilor care nu au fost niciodată onorate. Excavarea este doar o parte a efortului Tulsei de a se împăca cu trecutul şi de a readuce prosperitatea comunităţii afro-americane de business. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.