Corina Şuteu, ministrul Culturii, merge la cea de-a 54-a ediţie a New York Film Festival pentru a viziona peliculele ”Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, şi ”Sieranevada”, de Cristi Puiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peliculele ”Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, şi ”Toni Erdmann”, de Maren Ade, al cărei coproducător este Ada Solomon, se numără printre cele 25 de producţii incluse în selecţia oficială a New York Film Festival (NYFF), care are loc în perioada 30 septembrie - 16 octombrie.

Institutul Cultural Român din New York, alături de compania americană de distribuţie IFC Films, susţine prezenţa regizorului Cristian Mungiu la New York Film Festival, aflat la cea de-a 54-a ediţie.

”«Bacalaureat», pe 11 şi 12 octombrie, la New York Film Festival. Voi fi acolo; La fel şi pentru proiecţia din 14 octombrie, cu «Sieranevada» (prima proiecţie este în seara aceasta)”, a scris luni Corina Şuteu pe pagina sa de Facebook.

După fiecare vizionare a filmului său, Cristian Mungiu va participa la două sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Între filmele care vor fi prezentate la New York se numără creaţii ale unor regizori ca Pablo Larrain, Ken Loach, Kenneth Lonergan, Paul Verhoeven, Pedro Almodóvar şi Kleber Mendonça Filho.

New York Film Festival este un eveniment necompetiţional.

Filmul ”Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016, a fost lansat în cinematografele româneşti pe 20 mai şi a fost prezentat în numeroase festivaluri din străinătate.

”Sieranevada” al lui Cristi Puiu, care a deschis competiţia Festivalului de Film de la Cannes 2016 şi a fost prezentat în premieră românească la Festivalul de Film Transilvania, a fost lansat pe ecranele româneşti pe 9 septembrie.

Pelicula ”Toni Ermann”, de Maren Ade, care s-a bucurat de succes pe Croazetă şi se află între cei trei finalişti la Lux Film Prize, acordat de Parlamentul European, va fi lansat în România pe 21 octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.