Coregraful Angelin Preljocaj semnează o nouă creaţie, "Gravité", un spectacol pe muzică tehno, de Maurice Ravel şi Johann Sebastian Bach, care va fi în programul Teatrului Naţional Chaillot din 7 în 22 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această nouă creaţie a coregrafului, care a fost prezent la Bucureşti în Festivalul Naţional de Teatru, ediţia 2016, cu "Fresca", iar în 2017 Compania Ballet Preljocaj a adus "Groupe urbain d'intervention dansee -  extraits du repertoire d'Angelin Prejlocaj". 

Spectacolul deschide noi teritorii şi explorează pe cel al gravităţii. Preljocaj semnează una dintre cele mai frumoase coregrafii, scriu jurnaliştii de la Le Figaro. 

Înainte de a deveni un maestru al dansului contemporan, Angelin Preljocaj a debutat în registrul clasic. Astăzi, această perioadă continuă să îl influenţeze pe artistul care a ştiut întotdeauna să conecteze trecutul şi prezentul prin intermediul creaţiilor sale. 

Preljocaj, recunoscut la nivel mondial, a fost mai întâi simplu dansator pentru numeroase companii. A migrat între Caen, Angers sau Montpellier. Apoi, sub egida lui Dominique Bagouet, a realizat primele eseuri coregrafice. Fiu de refugiaţi politic din fosta Iugoslavie, Preljocaj a început apoi o creaţie pe care o va face fără oprire. Instalat la Champigny, apoi la Châteauvallon, alege să îşi stabilească domiciliul la Aix en Provence, în Le Pavillon Noir, clădire concepută de arhitectul Rudy Riccioti. Aici a înfiinţat unul dintre centrele de dans cele mai fertile din Franţa. 

Tot aici a conceput "Gravité". Acest nou balet explorează ceea ce toţi dansatorii visează să facă - să zboare în aer. Creat pentru Bienala de Dans de la Lyon, în septembrie 2018, spectacolul continuă un turneu foarte lung care se va încheia la Chaillot pentru 15 zile. Un balet uimitor, dansat de 13 interpreţi remarcabili. Pe muzica lui Ravel, Bach sau tehno, spectacolul pendulează între adagio şi un tempo rapid. Se încheie cu o reverenţă adusă lui Béjart de Preljocaj cu propriul său "Bolero", de Ravel. Un triumf asigurat la fiecare reprezentaţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.