Coperta originală "Frankestein" a Marvel Comics, un desen semnat de artistul american Bernie Wrightson, a fost vândută la licitaţie pentru un preţ record de 1,2 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ilustraţia lui Wrightson a fost descrisă drept "cel mai bun desen în cerneală din secolul XX, dacă nu din toate timpurile". 

Lucrarea a fost vândută la casa Profiles in History din Los Angeles, vineri, făcând parte dintr-o colecţie privată de benzi desenate originale care nu au mai apărut pe piaţă. 

Colecţia, care a inclus şi opere ale unor artişti precum Jack Kirby, Steve Ditko şi John Byrne, a strâns fonduri de 3 milioane de dolari. 

Bernie Wrightson (1948 - 2017) este co-creatorul faimosului personaj al D.C Swamp Thing şi era celebru pentru benzile sale desenate horror şi de suspans. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.