Institutul Naţional al Patrimoniului va lansa marţi Centrul naţional de informare şi promovare a patrimoniului cultural (CNIPPC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând cu ora 15:00, va avea loc o primă întâlnire online, pe Facebook, cu echipa proiectului şi vor fi prezentate primele priorităţi şi activităţi.

Evenimentul va prilejui şi o vizită virtuală - în poveşti şi imagini - la Casa de Târgoveţ din Calea Şerban Vodă nr. 33 din Bucureşti, care va fi sediul fizic al Centrului. Aceasta este cea mai veche casă de târgoveţ din Capitală, cu o istorie de peste 200 de ani. Imobilul a fost restaurat în ultimii ani.

Cel de-al doilea eveniment al zilei, cu începere de la ora 17:00, oferă ocazia unei dezbateri pe marginea a trei teme prioritare - educaţia prin şi pentru patrimoniu, accesibilizarea informaţiei despre patrimoniul cultural şi promovarea oportunităţilor oferite de patrimoniul cultural pentru dezvoltarea comunităţilor - şi a rolului pe care centrul îl poate juca în următorii ani. 

Centrul naţional de informare şi promovare a patrimoniului cultural îşi va definitiva strategia pentru anii următori pornind atât de la priorităţile rezultate după trei luni de consultare, cât şi de la reacţiile, propunerile şi oportunităţile de colaborare de la nivelul sectorului patrimoniului cultural.

Proiect In-Herit, CNIPPC reprezintă un parteneriat între Institutul Naţional al Patrimoniului, Fundaţia ProPatrimonio, Asociaţia Da’DeCe şi Institutul Meşteşugurilor din Norvegia şi este finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.