Spectacolul „Ceaikovski şi Povestea unui Spărgător de nuci" va putea fi urmărit joi, online, începând cu ora 11.00, pe paginile de Facebook ale Teatrului Odeon şi Asociaţiei Clasic e Fantastic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul, disponibil gratuit timp de 48 de ore, va fi transmis prin streaming pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon, a Asociaţiei Clasic e Fantastic, a Radio România Muzical, dar şi pe canalul propriu de YouTube.

„Ceaikovski şi Povestea unui Spărgător de nuci" este un proiect de educaţie prin şi pentru muzică adresat copiilor între 4 şi 10 ani şi face parte din seria copilăriilor şi cel al poveştilor din proiectul Clasic e Fantastic.

Piotr Ilici Ceaikowski s-a născut în  1840, în oraşul Votkinks din Rusia. A fost foarte talentat, foarte sensibil şi a avut o imaginaţie fantastică. A scris o muzică minunată, uneori plină de bucurie, alteori plină de tristeţe, dar întotdeauna plină de melodii frumoase şi uşor de...fluierat. Cel puţin asta se întâmpla când copiii însoţiţi de părinţi ieşeau de la spectacolele de balet unde tocmai văsuseră şi ascultaseră „Lacul lebedelor", „Frumoasa din pădurea adormită" sau „Spărgătorul de nuci".

În casa în care trăia Piotr, cei doi şoricei, Sică şi Rică şi pisicuţa Lola au asistat la crearea acestor balete pe care le-au şi dansat. Pentru ca să poată face acest lucru, ei au luat lecţii de balet. Ce este o lecţie de balet? Cum se scrie un balet? Cum se pregăteşte un balerin pentru un  rol? Sunt câteva întrebări la care trupa Clasic e fantastic va încerca să răspundă.. În partea a doua a spectacolului vom prezenta povestea şi muzica Spărgătorului de nuci. Din decorul nostru nu va lipsi cu sigutanţă nici marele şi strălucitorul brad de Crăciun.

În distribuţie sunt: Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu (pian), Monica Buştean (vioară). 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.