Netflix a făcut publică o statistică interesantă, care priveşte comportamentul abonaţilor săi în ceea ce priveşte vizionarea serialelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Binging-ul sau vizionarea serialelor episod după episod, fără pauze semnificative între acestea, este un comportament al spectatorilor care n-ar fi fost posibil fără internet şi fără serviciile de streaming al căror prim reprezentat este Netflix.

Dacă televiziunea tradiţională alesese ca intervalul dintre episoade să fie de 7 zile, iar spectatorii nu aveau niciun cuvânt de spus, serviciile VOD-ul (Video On Demand) le-au adus acestora libertatea de a alege când şi cum să urmărească conţinutul preferat. Aşa se face că milioane de abonaţi ai serviciilor de streaming aleg să urmărească în ritm de binging serialele preferate, neavând răbdare să aştepte un anumit număr de zile pentru a urmării continuare acţiunii.

Netflix aduce acum în prim-plan şi un alt tip de abonat, pe care îl numeşte Binge Racer – cel ce începe să se uite la un serial în ziua în care apare şi care vizionează rapid toate episoadele disponibile pentru a fi printre primii care află deznodământul.

8,4 milioane de abonaţi Netflix sunt aşa-numiţi Binge Racers şi, conform companiei americane, numărul acestora se află într-o creştere accelerară. Între 2013 şi 2016 numărul celor care preferă acest stil de vizionare a crescut de 20 de ori.

Fără a face public numele, în comunicatul oficial cei de la Netflix dau exemplul unui abonat din Franţa care a văzut deja anul acesta 30 de seriale complete.

Gilmore Girls: A Year in the Life, Fuller House şi Marvel's The Defenders sunt serialele care ocupă primele trei locuri în binging-ul pe Netflix, iar Canada, Statele Unite şi Danemarca sunt ţările care fac cel mai mult binging.

Top 20 binging pe Netflix

  1. Gilmore Girls: A Year in the Life
  2. Fuller House
  3. Marvel's The Defenders
  4. The Seven Deadly Sins
  5. The Ranch
  6. Santa Clarita Diet
  7. Trailer Park Boys
  8. F is for Family
  9. Orange Is the New Black
  10. Stranger Things
  11. Friends from College
  12. Atypical
  13. Grace and Frankie
  14. Wet Hot American Summer
  15. Unbreakable Kimmy Schmidt
  16. House of Cards
  17. Love
  18. GLOW
  19. Chewing Gum
  20. Master of None

Ţările care fac cel mai mult binging pe Netflix:

  1. Canada
  2. United States
  3. Denmark
  4. Finland
  5. Norway
  6. Germany
  7. Mexico
  8. Australia
  9. Sweden
  10. Brazil
  11. Ireland
  12. United Kingdom
  13. France
  14. New Zealand
  15. Peru
  16. Netherlands
  17. Chile
  18. Portugal
  19. Italy
  20. United Arab Emirates
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.