Casa lui Nicolae Dinischiotu din fostul cartier evreiesc al Bucureştiului este scoasă la vânzare pentru 3,7 milioane de euro. În 2019, vila a avut un preţ de licitaţie de 4,5 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizată în stil eclectic cu puternice tuşe neoclasice, casa a fost construită în ultima parte a secolului al XIX-lea, având destinaţie comercială, conform specificului zonei, potrivit Romania Sotheby's International Realty. 

Imobilul din Centrul istoric al Bucureştiului are 60 de camere şi 24 de băi, o curte interioară de 60 de metri pătraţi şi un teren cu suprafaţă de 175 mp pe latura dinspre Bdul. I.C. Brătianu.

Monumentalismul construcţiei este dat de elementele neoclasice: cornişa, pilaştrii, frontoanele triunghiulare şi ancadramentele ferestrelor.
Proprietatea a aparţinut înainte de naţionalizare lui Nicolae Dinischiotu, ministru adjunct al Economiei Naţionale în perioada de domnie a Regelui Mihai I.

Imobilul are trei laturi stradale cu spaţii comerciale la parter, una pe B-dul I.C. Brătianu, a doua pe strada Sfânta Vineri şi a treia pe strada Elias Jacques. Face parte din ansamblul de arhitectură „Strada Elias Jacques”, înscris pe Lista monumentelor istorice 2010 - Municipiul Bucureşti.

Strada Elias Jacques poartă numele unuia dintre cei mai bogaţi români. Industriaşul, bancherul şi moşierul Jacques Manachem Elias s-a născut la Bucureşti în 1844, într-o familie de evrei. Un mare filantrop, şi-a lăsat prin testament întreaga avere Academiei Române. A fost consilier al regelui Carol I şi a dat numele uneia dintre cele mai cunoscute unităţi medicale din ţară, Spitalul Elias.

Stilul imobilelor cu dublă utilizare - spaţiu comercial la parter şi spaţiu de locuit la etaj - a fost adus de evrei, odată cu aşezarea lor în zona Lipscani, zona comercială a Bucureştiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.