Prima librărie stradală Cărtureşti din Cluj-Napoca va fi deschisă în clădirea Casei Hintz, lângă Muzeul Farmaciei, joi, de la ora 17.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Librăria măsoară 135 de metri pătraţi şi este amplasată în interiorul Casei Hintz, un spaţiu emblematic pentru oraş, nu doar prin vechime şi structură, ci şi printr-o istorie bogată. Aici s-a deschis, în anul 1573, prima farmacie publică din Cluj, iar din anul 1752 clădirea a fost închiriată farmaciştilor particulari, primul chiriaş fiind farmacistul Tobias Mauksch. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, casa şi farmacia au intrat în posesia familiei Hintz, rămânând a lor până la naţionalizarea de după Al Doilea Război Mondial, iar ulterior reintrând în posesia familiei după retrocedarea din anul 2013.

În prezent, clădirea adăposteşte Muzeul Farmaciei, aflat în subordinea Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, deschis încă din anul 1954. După un amplu proces de restaurare şi reamenajare desfăşurat pe parcursul ultimilor patru ani, Casa Hintz găzduieşte acum şi o librărie Cărtureşti, cu ferestrele orientate către strada Regele Ferdinand şi intrarea de pe strada Regele Ferdinand 1. 

Conceptul librăriei a fost gândit în linie cu istoria Casei Hintz, pornind de la căutarea unor puncte de intersecţie dintre librărie şi farmacie. Astfel a reieşit conceptul de librărie-farmacie, vizibil atât în grafica vitrinelor librăriei, cât şi în vizualurile din campania de deschidere, realizate de Ştefan Vasilachi. 

Pe rafturile librăriei din Casa Hintz se vor regăsi volume de poezie, enciclopedii de artă, ficţiune pentru toate gusturile, o selecţie mică, dar atent curatoriată de carte pentru copii, volume de non-ficţiune, dar şi o selecţie generoasă de carte din toate categoriile în limbile engleză şi maghiară, precum şi câteva volume în limba franceză.

Pe lângă oferta de carte, librăria îşi va întâmpina cititorii şi cu obiecte precum: muzică pe CD şi vinil, accesorii, obiecte de design şi ceai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.