Casa bancherului Ilie Mecu de pe strada Viitorului este pusă în vânzare la Armark Historical Estate de la 960.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vila, estimată între 1.200.000 şi 1.500.000 de euro, se află în capătul străzii dinspre centrul Bucureştiului care leagă bulevardele Dacia şi Ştefan cel Mare, aproape de mici cartiere istorice precum Grădina Icoanei, Piaţa Gemenii sau zona Toamnei-Popa Petre.  

Case şi vile ale micii protipendade bucureştene erau ridicate în această zonă începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea, însă în perioada interbelică zona cunoştea cel mai însemnat avânt arhitectural. De altfel, înfăţişarea de astăzi a străzii era conturată în deceniile 1920-1940, perioadă de prosperitate economică şi demografică.

Ilie Mecu, economist şi specialist bancar, cu o carieră de peste 4 decenii în cadrul Băncii Naţionale a României a fost unul dintre aceia care reuşea să îşi ridice un cămin în zona sus menţionată, construindu-şi casa de pe Viitorului 34 în a doua jumătate a anilor 1920.

Cu un venit considerabil - în 1927 a devenit inspector general în centrala B.N.R., câştigând circa 25-30.000 lei - Mecu şi-a construit o vilă cochetă: retrasă de la stradă, cu o grădină în faţă, cu 12 camere dispuse la parter şi etaj, dar şi cu un pod spaţios.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.