Capela „Inima Reginei Maria" de la Bran va fi deschisă luni, la ora 09.00, când va fi oficiată prima slujbă de la definitivarea ei, în anul 1947.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piatra de temelie a fost pusă de Arsenie Boca. Este singura biserică ridicată de familia regală, prin grija principesei Ileana.

Pe 27 iunie 1947, părintele Arsenie Boca de la Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, a venit la Bran, chemat de principesa Ileana pentru a sfinţi cea mai mică biserică din ţară.

Principesa Ileana îşi dorea ca biserica Inima Reginei Maria să fie lăcaş de slujbă pentru cei internaţi în spitalul din Bran, unde ea a fost mai multp vreme voluntar.

Capela „Inima Reginei Maria" a fost pictată de Arthur Verona (1867 - 1946). Ea a fost sfinţită printr-o slujbă, înainte ca lucrările să fie definitivate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.