„Big John”, scheletul de Triceratops licitat la Paris, a fost adjudecat joi pentru 6,6 milioane de euro de un colecţionar american, potrivit BFM TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare schelet de Triceratops găsit vreodată şi numit Big John a fost adjudecat de un american, la 6,6 milioane de euro, ce reprezintă „un record în Europa” pentru o vânzare de dinozaur, potrivit comisarului vânzării. 

Vechi de 66 de milioane de ani, Triceratops a fost estimat între 1,2 şi 1,5 milioane de euro. El a fost vândut la Drouot, în cadrul licitaţiei „Naturalia”, organizată de casa Binoche et Giquello, care atrage în fiecare an colecţionari bogaţi pasionaţi de specimene naturale impresionante. 

Cumpărătorul, interesat de mai multe loturi, a trimis un mesager la faţa locului. Acesta din urmă a precizat pentru AFP că „Big John” va ajunge în Statele Unite, unde a fost descoperit în 2014 şi va completa colecţia personală a celui care l-a achiziţionat. Este posibil ca fosila să fie împrumutată, donată sau expusă la un muzeu, a subliniat expertul şi comisarul licitaţiei. 

Valoarea acestei achiziţii depăşeşte 3 milioane de euro cheltuiţi la Paris în 2020 pentru cumpărarea unui schelet de Allosaurus, un strămoş al lui T-Rex. 

Recordul mondial în materie rămâne deţinut de vânzarea unui T-Rex în 2020 la New York. Un colecţionar a cheltuit atunci 31,8 milioane de dolari pentru a avea scheletul. 

„Big John” a trăit în Cretacicul superior, în ultima perioadă a erei dinozaurilor. El a evoluat în Laramidia, o insulă-continent dispărută care se întindea de la actuala Alaska până în Mexic. 

Big John are o vechime de peste 66 milioane de ani şi este estimat între 1,2 şi 1,5 milioane de euro. Craniul este în mod special spectaculos, măsurând 2,62 de metri lungime şi 2 metri lăţime. Cele două coarne mari măsoară 1,1 metri lungime şi peste 30 de cm lăţime la bază. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.