Autobiografia lui Ozzy Osbourne, scrisă de Chris Ayres, bestseller The New York Times, a apărut în limba română, la editura Polirom, în traducerea lui Mircea Pricăjan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul poate fi comandat de pe site-ul polirom.ro la preţul de 59,95 de lei. 

"O autobiografie care creează o dependenţă la fel de periculoasă ca drogurile luate de autor", potrivit revistei Kirkus Reviews. 

În stilul său colorat şi spumos, Ozzy Osbourne, o legendă a rockului, îşi deapănă incredibila poveste de viaţă, de la copilăria petrecută în sărăcie şi adolescenţa marcată de o condamnare la închisoare pînă la anii celebrităţii, presăraţi cu abuzuri, accese de violenţă şi accidente aproape mortale.

Pendulând între tragic şi comic, povestea începe în Aston, un orăşel industrial dezolant din Marea Britanie, unde tânărul John Osbourne încearcă să-şi facă un viitor şi să cîştige un ban mai întâi ca muncitor în fabrică şi în abator, apoi dînd spargeri mărunte. După un şir de eşecuri, Ozzy se îndreaptă spre muzică, unica lui şansă de-a fenta destinul sumbru ce-i aşteaptă pe majoritatea locuitorilor din Aston.

Cititorii vor fi martorii începuturilor trupei Black Sabbath şi ai transformării lui Ozzy în starul rock care a vândut peste o sută de milioane de discuri.

Dincolo de strălucirea celebrităţii, muzicianul vorbeşte cu regret despre latura întunecată a personalităţii sale: dependenţa de alcool şi de droguri, predilecţia pentru arme şi cruzimea faţă de animale.

„Tata zicea mereu că într-o zi o să fac ceva măreţ.
- Am o presimţire în legătură cu tine, John Osbourne, îmi spunea după cîteva beri. Ori o să faci ceva foarte special, ori o să înfunzi puşcăria.
Bătrînu’ a avut dreptate.
Am ajuns la pârnaie înainte să fac optişpe ani.”
(Ozzy Osbourne)

„Orice Prinţ al Întunericului demn de acest titlu se poate aştepta la o viaţă de luptă, iar Ozzy ne-a împărtăşit deja mare parte din lupta lui. A rămas ceva pentru o autobiografie? Din fericire, da, o parte plină de umor negru, pe alocuri sentimentală" (The Guardian).

„Pe fiecare pagină din această autobiografie megadistractivă şi uneori dureros de sinceră pare să fie măcar o poantă dintr-o glumă bună.” (Uncut).

Ozzy Osbourne (pe numele adevărat John Michael Osbourne) s-a născut în 1948 în Aston, Marea Britanie. În anii ’70 s-a remarcat ca vocalist al formaţiei Black Sabbath, devenită una dintre cele mai cunoscute trupe de heavy metal din toate timpurile. După despărţirea de Black Sabbath, în 1979, Osbourne şi-a construit o carieră solo de succes. În 1994 a obţinut Premiul Grammy pentru piesa „I Don’t Want to Change the World” de pe albumul "Live & Loud". A vândut, împreună cu Black Sabbath şi ca solist, peste o sută de milioane de discuri. La începutul anilor 2000, a devenit vedetă de televiziune, apărând în reality-show-ul "The Osbournes".

Chris Ayres, cu care Ozzy Osbourne a colaborat la scrierea acestei cărţi, este scenarist, redactor colaborator la ediţia britanică a revistei GQ şi autor de bestselleruri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.