Aproximativ 34.000 de spectatori au participat la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi - FILIT 2018, care a cuprins peste 130 de evenimente şi expoziţii, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numeroşi invitaţi au vorbit deja despre FILIT în termeni elogioşi: "I FILIT. Am simţit că a fost excelent” (scriitoarea americană Veronica Roth, creatoarea seriei „Divergent”);„Este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din Europa. E minunat să stai de vorbă cu atât de mulţi cititori şi scriitori” (scriitorul ceh Tomáš Zmeškal); „Un festival pentru cititori – se simte pasiunea lor” (scriitorul islandez Jon Kalman Stefansson); „Este un festival surprinzător şi atât de interesant” (jurnalistul japonez Nagayo Taniguchi); „Un proiect grozav;cred că se face o treabă foarte bună aici” (scriitorul spaniol Eduardo Caballero);„A fost o primire foarte călduroasă. Este un festival minunat” (scriitoarea franceză Sylvie Germain); „Este, fără îndoială, cel mai bun şi cel mai dorit festival de literatură şi aş zice că e chiar un model în România. Este tânăr şi autentic” (scriitoarea Gabriela Adameşteanu) etc.

În cadrul ultimului eveniment FILIT, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, scriitoarea Tatiana Ţîbuleac a primit „Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte apărută în anul 2017“ pentru romanul "Vara în care mama a avut ochii verzi", oferit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Scriitoarea a mulţumit FILIT şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, subliniind că „Am găsit din nou (la asta însă mă aşteptasem) un oraş luminat de FILIT şi de literatură”.

La ediţia 2018 a FILIT au fost prezenţi şi scriitorii Jonathan Franzen (SUA), Sylvie Germain (Franţa), Jón Kalman Stefánsson (Islanda) şi Veronica Roth (SUA).

FILIT este un proiect anual finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.