Ambasadorul SUA în România Hans Klemm va citi pentru copii cartea "Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey", de Susan Wojciechowski, la filiala "Emil Gârleanu" a Bibliotecii Metropolitane, pe 14 decembrie, de la ora 17.00, în cadrul unui eveniment ce deschide seria de lecturi publice din campania educaţională "Citeşte-i iepuraşului tău".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt încântat să particip la acest eveniment, pentru a împărtăşi o poveste specială de Crăciun, originară din limba engleză, copiilor şi familiilor, şi să alătur vocea mea cauzei ce susţine importanţa cititului împreună alături de copii", a declarat ambasadorul Hans Klemm.

Evenimentul deschide seria de lecturi publice din cadrul campaniei educaţionale "Citeşte-i iepuraşului tău", ce îşi propune să le amintească părinţilor români de beneficiile pe care le pot aduce doar 20 de minute de lectură în fiecare zi, încă de la naştere. Ceea ce are nevoie tânărul creier al copilului cel mai mult este ceva ce orice părinte, bogat sau sărac, cu diplome sau nu, poate să i-l ofere oricând: cuvintele. Cuvintele rostite cu dragoste sunt la îndemâna oricui şi construiesc mintea unui copil. Prin implicarea unor personalităţi, precum ambasadorul Statelor Unite în România, campania atrage atenţia asupra importanţei majore a cititului împreună pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Cartea care va fi citită de ambasadorul Klemm, "Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey", este o poveste care a fost răsplătită cu numeroase premii, dintre care cele mai importante sunt Kate Greenaway Medal în 1995, Christopher Award şi cel oferit de American Library Association.

"Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" a fost tradusă în limba română de poetul Florin Bican şi publicată în 2018 la editura Cartea Copiilor.

Jonathan Toomey este un cioplitor în lemn, cel mai bun din oraş. Dar este întotdeauna posac şi morocănos. Zâmbeşte rareori şi nu râde niciodată. Nimeni nu ştie că o batistă de dantelă, o păturică albă de copil şi o schiţă în cărbune a unei femei care ţine în braţe un prunc nou-născut zac părăsite într-un sertar pe care Jonathan Toomey nu-l deschide niciodată. Dar într-o zi de început de iarnă, văduva McDowell împreună cu băieţelul ei, Thomas, îi bat la uşă cu o rugăminte pe care numai el le-o poate îndeplini.

Ora de poveşti va fi una specială, pentru că lectura se va face în opt voci şi în două limbi.

Cititori în limba engleză vor fi: Naratorul: ambasadorul Hans Klemm; Jonathan Toomey: Dana Bates, Fundaţia Noi Orizonturi; Văduva McDowell: Brandi Bates, Citim Împreună România; Micul Thomas: Briana Bates.

Cititori în limba română vor fi: Naratorul: Ionuţ Robert Olaru, ilustrator; Jonathan Toomey: Alex Icodin, designer; Văduva McDowell: Claudia Şerbănuţă, manager al proiectului "Ora să ŞTIM"; Micul Thomas: Teodora Pătraşcu.

Organizatori sunt editura Cartea Copiilor, Citim Împreună România şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti. 

Pentru a participa la această seară de lectură, părinţii sau cadrele didactice, alături de copii, se pot înscrie printr-un e-mail la adresa diana.bucuroiu@carteacopiilor.ro, în limita celor 50 de locuri disponibile. Evenimentul este recomandat copiilor peste 6 ani.

Biblioteca "Emil Gârleanu", unde se va desfăşura evenimentul, se află pe bd. Octavian Goga nr. 6, sector 3, Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.