Actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului „Constantin Tănase”, a fost externat luni după ce a fost supus, săptămâna trecută, unei intervenţii în urma unui infarct.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc luni la Spitalul Universitar, actorul a spus: „Am fost salvat de o echipă de medici care munceşte de dimineaţă până noaptea târziu”, a spus Arşinel luni.

El a mulţumit medicilor, directoarei Adriana Nica, care „au fost alături de mine şi de ceilalţi pacienţi”. 

Alexandru Arşinel a spus că „în mod normal”, ar fi trebuit să revină duminică seară pe scenă, pentru un spectacol de colinde. „Nu mi-au dat drumul şi îmi pare rău, că era o seară de colinde. Am un colind foarte frumos pe care îl cânt acolo”.

El a făcut şi o demonstraţie - a cântat în timpul conferinţei o parte din colindul „foarte popular, internaţional”, adaptare după „Silent Night”. „Am avut bucuria ca Puiu Maximilian, soţul Stelei Popescu, să îi facă alte versuri”, a menţionat Arşinel.

În urmă cu o săptămână, Alexandru Arşinel a fost supus unei coronarografii, în urma căreia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioară a inimii, una dintre arterele mari din zona cardiacă, „pentru ca avea o stenoză de 70%”, după cum a explicat atunci Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă.

„A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura modernă - adica infarct. 70% din arteră era obstruată, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo care permite revascularizaţia muschiului cardiac. A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior”, a explicat atunci Nica.

Ea a spus că stresul este implicat „în aproape toată patologia cardiacă, însă, în afară de stres, dumnealui are şi alte afecţiuni - dislipidemie, un diabet zaharat care nu este controlat cu insulină, ci cu antidiabetice orale, si o hipertensiune arterială. Acestea au dus la depunerea unor cristale de colesterol”. În plus, la externare, medicii i-au recomandat să mănânce moderat.

Actorul, în vârstă de 78 de ani, a fost supus, în urmă cu patru ani, unui transplant de rinichi şi a suferit mai multe intervenţii la coloană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.