A treia stagiune a programului de jazz "Artist in Residence", organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB, continuă cu "Ι Dream that I am Awake", un concert susţinut de Sebastian Burneci Quintet în data de 8 noiembrie, începând cu ora 20.00, la Sala Mare ARCUB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"I Dream That I Am Awake" este cel mai nou proiect semnat de trompetistul Sebastian Burneci. Iniţiat la începutul anului 2018, proiectul a fost lansat în cadrul Stagiunii de Jazz a Teatrului ACT. 

George Natsis (pian), Adrian Mircea Flautistu (contrabas) şi Vlad Popescu (baterie) sunt membri permanenţi sau colaboratori ai Big Band-ului Radio, unde Sebastian Burneci activează ca prim trompetist, iar Simona Strungaru (electronice) a colaborat ca pianist, orchestrator sau dirijor în majoritatea producţiilor semnate de Sebastian Burneci.

Format atât din compoziţii mai vechi, cât şi din piese noi, proiectul "I Dream That I Am Awake" prezintă o chintesenţă a activităţii din ultimii 15 ani ai trompetistului.

Sebastian Burneci, unul dintre cei mai valoroşi muzicieni din noua generaţie, solist în Big Band-ul Radio, fondator şi lider al Bucharest Jazz Orchestra, este membru activ în proiecte internaţionale de jazz şi parte integrantă a celor mai importante înregistrări şi producţii live din ultimii ani.

George Natsis, pianist, compozitor, orchestrator şi dirijor prodigios, semnează orchestraţii şi aranjamente pentru emisiuni de televiziune şi albume discografice. Activitatea sa compoziţională este răsplătită cu o serie de premii, iar ca dirijor, s-a aflat la pupitrul multor concerte de jazz, de rock simfonic sau camerale. În 2013, este dirijor în turneul european Steve Vai şi Evolution Tempo Orchestra.

Vlad Popescu este membru al Big Band Radio din 1992 şi percuţionist secund al Filarmonicii George Enescu din 1996. Evoluează ca baterist şi percuţionist în concerte internaţionale şi la festivalurile de jazz din România. În 2011, iniţiază proiectul „Stagiunea de Jazz”, în parteneriat cu Radio România Cultural şi Teatrul ACT.

Adrian Flautistu, elev în clasa a XII-a, concertează ca solist cu Filarmonica din Botoşani şi imprimă alături de Rapsozii Botoşanilor. Plecarea la Conservatorul din Bucureşti îi aduce multe colaborări cu nume importante din muzica românească, precum Nicu Alifantis, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian.

Simona Strungaru, pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare şi compozitoare de muzică de film, a studiat pianul la Conservatorul din Amsterdam, iar în 2015, a lansat orchestra şi conceptul "Simona Strungaru Symphonics" în cadrul Nopţii Albe a Bucureştiului.

Iniţiat în toamna anului 2016, programul de jazz "Artist in Residence" de la ARCUB invită, în fiecare sezon, un artist român pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de el însuşi. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecţionate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz "Artist in Residence" este curatoriată de Cristian Soleanu şi prezintă, în perioada septembrie 2018 - iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema "Jazzul - O istorie vie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.