Tramvaiul Poeziei, eveniment ajuns la a 3-a ediţie, este o invitaţie adresată publicului larg de a se bucura, pe 3 şi pe 4 iunie, de cinci călătorii interdisciplinare în tramvaiul desenat de artistul Dan Perjovschi. Svetlana Cârstean, Moni Stănilă, Alina Purcaru, Radu Vancu şi Andrei Dosa sunt invitaţii speciali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călătoriile oferă ocazia incursiunii în lumea poeziei contemporane, a oraşului, dar înseamnă totodată şi momente muzicale şi poveşti de pe trei trasee din oraş, cu scopul de a crea o experienţă inedită pentru redescoperirea lecturii şi a reconectării cu Timişoara. Tramvaiul Poeziei este un proiect al Asociaţiei „Arta Nu Muşcă”.

Cele cinci călătorii urban-poetice îi au în centrul atenţiei pe cinci poeţi cunoscuţi şi apreciaţi de public: Svetlana Cârstean, Moni Stănilă, Alina Purcaru, Radu Vancu şi Andrei Dosa, fiecare având atribuite, în cele două zile, câte două ore de lectură şi discuţie, moderate de jurnalista Raisa Beicu. 

Tramvaiul Poeziei are un program special de weekend, fără opriri în staţii, cu plecări stabilite astfel:
- 3 iunie, ora 12:00. Invitată: Svetlana Cârstean


- 3 iunie, ora 14:30. Invitată: Moni Stănilă
- 3 iunie, ora 17:00. Invitată: Alina Purcaru
- 4 iunie, ora 12:00. Invitat: Radu Vancu
- 4 iunie, ora 14:30. Invitat: Andrei Dosa.

Toate plecările sunt din Depou (B-dul Dâmboviţa 67) şi retur, urmând trei trasee.

Accesul publicului este gratuit şi este permis în limita locurilor disponibile persoanelor care se înscriu cu un email la adresa: curaj@artanumusca.ro. Participanţii sunt rugaţi să specifice cursa dorită şi cum ar descrie Timişoara în două cuvinte. Viziunea lor despre oraş va ajuta la realizarea unui poem colectiv ce va fi publicat după încheierea evenimentului.

Pe parcursul acestor călătorii inedite, publicul va putea afla şi informaţii captivante despre Timişoara de la ghidul istoric Marius Daniel Igna, care va însoţi participanţii în cele 2 zile ale evenimentului. Mai mult decât atât, întreaga experienţă culturală va fi îmbogăţită de recitaluri muzicale susţinute de artişti locali: Andrei Mihail Radu şi Abel Chircă la vioară, Csaba Zsolt Maksay la violoncel, Alexandra Mahu şi Bogdan Preda la flaut.

„După cele 2 ediţii din Bucureşti, mi-am dorit ca proiectul să călătorească şi în alte oraşe, unde publicul e mai puţin expus la evenimente dedicate poeziei. E o mare bucurie să venim la Timişoara, proiectul fiind deja validat şi inclus în programul capitalei culturale europene, dar şi pentru că în acest oraş a funcţionat primul tramvai din România. Pregătim o experienţă inedită pentru cei 300 de călători în cele 5 curse, astfel încât, oamenii să simtă că păşesc într-o altă lume, datorită unei instalaţii florale speciale, cărţi şi alte surprize, unde îşi pot lăsa deoparte  grijile şi să se reconecteze afectiv cu oraşul în care trăiesc şi cu lectura”, a menţionat Loredana Munteanu, fondator al Asociaţiei „Arta Nu Muşcă” şi organizator Tramvaiul Poeziei.

Cu două ediţii anterioare realizate în Bucureşti, Tramvaiul Poeziei schimbă macazul pentru ediţia din acest an şi staţionează la Timişoara. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.