ELIT SRL - companie membră a grupului american Smithfield, a semnat acordul pentru achiziţia Goodies Meat Production SRL, important producător local de produse din carne procesată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania românească ELIT SRL, parte a grupului american Smithfield – important jucător global din industria alimentară de proteină animală integrată pe verticală (ferme şi produse din carne), a semnat acordul pentru cumpărarea întregii participaţii în Goodies Meat Production SRL – companie  producătoare de produse din carne procesată de tip private label, deţinută de doi oameni de afaceri români. În prezent, tranzacţia se află în procedura de aprobare de către autorităţile de reglementare.

ELIT a fost asistată în procesul de achiziţie de avocaţi specializaţi din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii coordonaţi de Silvana Ivan (Partener), în legătură cu toate aspectele de M&A (audit juridic - due diligence - asupra societăţii-ţintă, redactarea şi negocierea documentelor tranzacţiei) şi de Andreea Oprişan (Partener), în ceea ce priveşte aspectele de dreptul concurenţei (inclusiv notificările către autorităţile române relevante).

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

„Suntem bucuroşi şi onoraţi că am fost alături de ELIT/Smithfield într-o tranzacţie importantă care susţine dezvoltarea pe verticală a unui important jucător din industria alimentară românească şi, deci, crearea de premise pentru optimizarea proceselor şi costurilor la nivelul pieţei locale. Această achiziţie strategică marchează, totodată, fructificarea cu succes a muncii şi viziunii de afaceri a unor antreprenori români, fondatorii Goodies Meat Production SRL.”, a declarat Silvana Ivan, liderul echipei de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii implicată în această tranzacţie.

Conform Smithfield, achiziţia reprezintă un pas strategic în expansiunea europeană a grupului alimentar american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.