Activitatea fizică de orice fel este esenţială pentru ca cei mici să aibă parte de o dezvoltare armonioasă, atât fizic, cât şi mental, şi tocmai din acest considerent specialiştii recomandă ca fiecare copil să fie înscris la cel puţin un sport încă din primii ani de viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru că cele mai comune precum fotbalul sau tenisul nu sunt pentru toată lumea şi necesită anumite condiţii pentru a fi practicate, iată către ce alte opţiuni te poţi orienta, indiferent de sezon. Descoperă ce variante de activităţi sportive îţi oferă sala de escalada pentru copii Vertical Spirit!

Escalada într-o sală indoor

Un sport al coordonării şi depăşirii propriilor limite, escalada pentru copii disciplinează şi şlefuieşte determinarea şi încrederea în propria persoană, dar si dar şi creativitatea şi gândirea strategică. Chiar dacă la prima vedere poate părea o activitate relativ uşoară, căţărarea pe un perete vertical, unde elementele de ancorare sunt foarte mici reprezintă un efort constant şi susţinut pe care fără tenacitate şi determinare nu îl poţi duce la bun sfârsit.

Vertical Spirit este locul ideal unde îi poţi duce pe cei mici dacă aceştia îşi doresc să înveţe să se caţere sau măcar să testeze o astfel de experienţă. Aici te aşteaptă diferite trasee de escaladă pentru copii la care cel mic poate participa ocazional, ori îl poţi înscrie la cursuri permanente în care să înveţe alături de un instructor tehnici şi manevre de siguraţă pentru o căţărare eficientă şi sigură pe peretele de escaladă pentru ca mai apoi, când vremea o permite, să poată experimenta şi căţărările pe stăncă.

Patinaj indoor

O altă variantă care poate fi practicată cu succes la interior în sezonul rece şi nu numai este patinajul sportiv sau artistic, care este un sport al eleganţei şi al graţiei, ce îi ajută pe cei mici să se dezvolte armonios şi să adopte o postură impecabilă în viaţa de zi cu zi şi nu doar pe gheaţă. Există diverse săli special amenajate pentru a antrena copii de toate vârstele în această direcţie şi a le deschide uşile către o nouă pasiune. Deşi pare o activitate simplă, în care totul decurge lin şi armonios, patinajul este un sport de contact şi este nevoie de multă tărie fizică şi psihică pentru a putea fi practicat, motiv pentru care pregătirea începe de la vârste fragede.

Cursuri de înot la complexurile sportive

Un alt sport care poate fi practicat la interior şi care are beneficii impresionante asupra dezvoltării corpului celor mici este sportul. Activităţile în apă, în general, necesită un efort mult mai mare decât cele pe uscat, deoarece se înfruntă în permanenţă o forţă suplimentară pentru a putea obţine finalitatea dorită. Înotul în bazine poate fi practicat atât ca o activitate de relaxare sau de antrenare, cât şi la nivel sportiv, contratimp sau pe distanţe impresionante. Mulţi dintre copiii care aleg să practice înotul de mici ajung să concureze la competiţii de prestigiu şi să se întoarcă cu premii pe măsură deoarece vorbim despre un sport care întăreşte motivaţia, care disciplinează şi te împinge să îţi depăşeşti constant limitele, atribute care odată însuşite nu au cum să nu determine rezultate.

Îl poţi înscrie pe cel mic la clase specializate de înot sau poţi merge la bazine locale pentru a descoperi dacă îi place această activitate sau dacă eşti în căutarea unei săli de escaladă în Bucureşti pentru copiii tăi, alege Vertical Spirit!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.