Ştii momentul acela când te bucuri că e o zi însorită ca să practici sportul tău preferat, dar, în acelaşi timp, lumina puternică creează un adevărat discomfort pentru ochi?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a îmbunătăţi semnificativ experienţa ta, mizează la fiecare antrenament pe ochelari de soare polarizaţi pentru fiecare sport. Special concepuţi pentru o varietate de activităţi sportive, cu un design aparte şi lentile eficiente ce acţionează ca o barieră în faţa luminozităţii crescute, ochelarii polarizaţi sunt un accesoriu esenţial pentru pasionaţii de sport. Fie că alergi sau mergi în drumeţii pe munte, fie că practici ciclism sau sporturi de iarnă, ochelarii de soare pentru sport trebuie să se regăsească în echipamentul tău. 

Descoperă toate informaţiile de care ai nevoie pentru o alegere corectă şi protejează-ţi vederea cu ochelarii polarizaţi corespunzători!

OCHELARI DE SOARE PENTRU SPORT VS. OCHELARI DE SOARE CASUAL

De cele mai multe ori accesorizăm ochelarii de soare cu ţinutele din sezonul cald pentru un motiv simplu: să ne bucurăm de activităţile preferate fără disconfortul creat de lumina puternică a soarelui. Dacă în acest caz accentul cade pe detalii de design, brand, formă sau culoare, în privinţa ochelarilor de soare polarizaţi pentru sport criteriile de selecţie se schimbă.

În cazul ochelarilor polarizaţi pe care îi purtăm în timpul sportului trebuie să alegem modelul potrivit pornind de la activitatea sportivă practicată, până la culoarea lentilelor şi gradul de protecţie. Doar printr-o simplă comparare vei observa că ochelarii de soare pentru sport, de exemplu ochelarii de soare pentru drumeţie sau ochelarii de ciclism, sunt vizibil diferiţi. Aici accentul este mult mai mare pe detaliile de protecţie şi stabilitate la purtare decât pe elemente de design şi aspect.

TIPURI DE OCHELARI DE SOARE POLARIZAŢI PENTRU FIECARE SPORT

Indiferent de sportul tău preferat, cu siguranţă există un model de ochelari polarizaţi pe care este recomandat să îi porţi la fiecare antrenament. Există o varietate de modele pe care le găseşti cu uşurinţă fie în magazinele de optică, fie în magazinele cu articole sportive. Dar înainte de a investi în ochelari de soare pentru sport, află ce model este recomandat pentru fiecare activitate sportivă şi de ce:

●       Ochelarii polarizaţi pentru alergare au o formă curbată ce se pliază pe forma feţei şi o greutate redusă pentru confort în timpul sportului. În plus, se diferenţiază de restul modelelor prin elemente aderente în zona urechilor şi a nasului pentru a preveni alunecarea în timpul mişcării. Cele mai întâlnite modele de ochelari polarizaţi pentru alergare au lentile de culoare gri.

●       Ochelarii sport pentru ciclism susţin vederea periferică printr-o formă curbată ce urmăreşte conturul feţei. De asemenea, diametrul ramelor trebuie ales în funcţie de forma feţei tale pentru cât mai multă stabilitate. Aici poţi alege dintre ochelari de ciclism cu lentile gri, roz sau roşii, galbene sau maro, fiecare oferindu-ţi un nivel diferit de protecţie în funcţie de nivelul de luminozitate.

●       Ochelari de soare pentru drumeţie la munte, un accesoriu necesar pentru excursiile în natură din sezonul cald. Îţi recomandăm să alegi ochelari polarizaţi cu lentile gri, galbene, portocalii şi maro. Acestea îmbină protecţia în faţa luminozităţii puternice cu creşterea contrastului pentru distingerea formelor.

●       Ochelarii de soare pentru munte iarna sunt cei cu lentile albastre sau violet datorită proprietăţilor lor de a reduce reflexul şi de a defini contururi şi forme. Fie că îi porţi la o plimbare pe zăpadă, fie că ai nevoie de ei pentru drumeţii pe munte în condiţii de iarnă, ochelarii polarizaţi cu lentile albastre sunt cea mai bună alegere.

CARACTERISTICILE OCHELARILOR DE SOARE PENTRU ACTIVITĂŢI SPORTIVE

De la formă şi greutate, până la proprietăţile lentilelor polarizate, fiecare detaliu îi recomandă pentru purtarea în timpul sportului. Ochelarii de sport polarizaţi îmbină o serie de elemente ce creează mixul perfect între confort şi protecţie.

Dacă ne uităm la aspect şi design, putem observa o formă uşor curbată ce se mulează pe conturul feţei. Astfel, obţii o vedere periferică pentru a observa tot ce se întâmplă în jurul tău, fie că alergi, fie că practici ciclism. În plus, lentilele sunt subţiri, în timp ce rama este mai solidă pentru a se aşeza cât mai bine pe forma feţei. De asemenea, ochelarii polarizaţi pentru sporturi în aer liber au elemente aderente în zona nasului şi a urechilor pentru cea mai bună susţinere în timpul mişcărilor bruşte.

Cât despre lentile, acestea sunt detaliul cel mai important al ochelarilor de soare pentru sport. Culoarea influenţează gradul de protecţie şi nivelul de vizibilitate adaptat condiţiilor meteo, în timp ce lentilele polarizate vin cu un filtru special ce blochează lumina reflectată de diverse suprafeţe. În general, lentilele ochelarilor de soare sport sunt realizate din plastic sau policarbonat, fiind rezistente la zgârieturi, dar şi uşor de curăţat.

Să nu uităm de accesoriile pentru ochelarii de soare de drumeţie, alergare şi ciclism! Poţi opta pentru o curea elastică de fixare ce îţi oferă o susţinere mai bună pe forma capului şi implicit mai multă încredere la fiecare mişcare. Ochelarii polarizaţi rămân fixaţi pe toată durata antrenamentului. Îţi recomandăm să alegi şi un săculeţ de depozitare sau o carcasă rigidă, utile când nu porţi ochelarii de soare pentru a-i păstra în siguranţă, protejaţi de lovituri sau zgârieturi.

Ce sport practici? Alege ochelarii de soare polarizaţi adaptaţi sportului tău preferat şi bucură-te de fiecare antrenament în aer liber fără grija luminii puternice a soarelui. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.