VEGO, împreună cu partenerul Intergraph a susţinut astăzi, 8 februarie 2022, workshop-ul pe tema ”Îmbunătăţirea şi simplificarea fluxurilor de lucru ISC, pentru reducerea poverii administrative, atât pentru personalul ISC, cât şi pentru mediul de afaceri”. Asocierea dintre Vego Concept Engineering S.R.L. (Lider) şi Intergraph Conputer Services S.R.L. (Partener) are calitatea de Consultant pentru Inspectoratul de Stat în Construcţii în cadrul proiectului “Consolidarea capacităţii I.S.C. de a-şi exercita competenţele într-un mod unitar, eficient şi eficace.”, cod SIPOCA 587.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul workshop-ului au fost dezbătute rezultatele analizei fluxurilor de lucru la nivelul ISC efectuate de VEGO şi Intergraph în domeniile:

• Emiterea avizului tehnic de către ISC pentru documentaţiile tehnico – economice aferente obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice.

• Emiterea adeverinţei prin care se confirmă plăţile efectuate, respectiv dacă investitorul a virat către ISC sumele aferente cotelor prevăzute în Legea 50/ 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie şi Legea 10/ 1995 privind calitatea în construcţii.

• Emiterea autorizaţiilor RTE/ diriginţi de şantier/ laboratoare

În cadrul workshop-ului au fostt dezbătute temele propuse împreună cu:

– personalul Inspectoratului de Stat în Construcţii – I.S.C.

– reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

– reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere

– reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

– reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne

– reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii

– reprezentanţi ai Unităţilor Administrativ Teritoriale şi Consiliilor Judeţene

– Responsabili Tehnici cu Execuţia

– Diriginţi de Şantier

– reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Realizarea serviciilor ce fac obiectul contractului vizează implementarea proiectului derulat de I.S.C. prin care se urmăreşte consolidarea capacităţii instituţiei în ceea ce priveşte exercitarea controlului de stat cu privire la respectarea disciplinei în urbanism şi a regimului de autorizare a construcţiilor, precum şi la aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniul calităţii în construcţii, prin simplificarea procedurilor ce vizează reducerea poverii administrative pentru mediul de afaceri.

Despre Vego Holdings

După 20 de ani de experienţă în domeniul consultanţei şi proiectării, perioadă în care Vego şi-a procedurat, eficientizat şi digitalizat propriile procese manageriale şi de producţie, a venit momentul în care se transferă către autorităţile publice centrale know how-ul managerial şi tehnic de care dispune compania.

Vego este într-un proces continuu de digitalizare a fluxurilor şi roceselor interne. Prin intermediul celor două proiecte, compania participă la digitalizarea instituţiilor de stat din România, în conformitate cu strategiile şi directivele Europene.

În cadrul contractului de Reorganizare a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Vego analizează bunele practici în domeniul disciplinei şi controlului calităţii în construcţii la nivelul Uniunii Europene. Concluziile studiului vor genera propuneri de digitalizare şi eficientizare a fluxurilor şi proceselor Inspectoratului de Stat în Construcţii.

În cadrul contractului de Reorganizare a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Vego organizează vizite de studiu cu durata de câte 8 zile în Italia şi Danemarca la care participă 15 persoane din conducerea a Inspectoratului de Stat în Construcţii. În cadrul acestor vizite se discută procesele şi fluxurile de control în domeniul disciplinei şi controlului calităţii în construcţii în cele două state. De asemenea, se prezintă dotările tehnologice şi platformele digitale cu ajutorul cărora se desfăşoară procesele de urbanism, avizare, autorizare şi control în construcţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.