Comisia parlamentară pentru transporturi şi infrastructură a dat aviz pozitiv pentru înfiinţarea Registrului Electronic Naţional al Disciplinei în Autorizarea Construcţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul legislativ se înscrie în linia promovată de parlamentarii PNL, în ceea ce priveşte creşterea gradului de digitalizare a administraţiei publice şi este unul care va facilita comunicarea rapidă între cetăţeni şi instituţiile statului din domeniul construcţiilor.

Acest registru va fi gestionat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii şi va cuprinde informaţii detaliate despre clădirile construite. Astfel, prin acest sistem digital, cetăţenii vor putea accesa informaţii utile legate de certificatele de urbanism, autorizaţiile de construire, recepţia la terminarea lucrărilor, precum şi alte informaţii de interes ( rezistenţa mecanică şi stabilitatea clădirii, securitatea la incendiu, izolarea termică, protecţia împotriva zgomotului etc.). Rolul va fi de a oferi cetăţenilor informaţii esenţiale, utile şi rapide atunci când au nevoie să afle mai multe date despre calitatea unei construcţii. 

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, iar în momentul de faţă, se află în curs de avizare în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor.

Marian Cruşoveanu

Deputat PNL de Constanţa

Membru al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.