Prea multe cuvinte, prea puţine informaţii cu adevărat importante, prea multe chenare în pagină, prea puţină originalitate. Sunt câteva dintre greşelile de scriere ale unui curriculum vitae, pe care le observă recrutorii. Acestea pot elimina un candidat din procesul de recrutare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un nou proiect susţinut de Alliance Healthcare Romania îl are în centrul acţiunii pe unul dintre cei mai experimentaţi recrutori din România, George Butunoiu. În “lecţiile” susţinute sub forma unor clipuri video, George Butunoiu va atrage atenţia asupra principalelor erori din CV-uri şi va da direcţii despre cum trebuie să arate acesta. Scris sub forme diverse, CV-ul este şi în această perioadă un instrument necesar si definitoriu pentru primul contact al candidatului cu potentialul angajator. Cele mai multe CV-uri sunt trimise prin email şi la prima citire se face şi prima triere. Modul în care este redactat nu doar că stabileşte şansele pe care candidatul le-ar putea avea la interviu, dar şi creionează un caracter.

Un CV este o carte de vizită spusă pe larg. Dar nu foarte pe larg. Informatiile inutile nu fac altceva decat să grăbească drumul acestuia spre “coşul de gunoi”.  Dacă CV-ul este trimis pentru un post de agent de vânzări într-o companie care se ocupă cu instalaţii termice, de exemplu, detalii despre hobby-uri sau despre concursuri de dans câştigate nu sunt relevante pentru acest post. 

Selecţia făcută de recrutori se face după criterii simple. Paragrafele, alinierea, fontul, spaţierea sau chiar semnele de punctuaţie folosite pot fi aspru judecate de un angajator. Formatul fişierului este important, la fel şi dimensiunea acestuia. Care sunt cuvintele inutile care lungesc un CV şi care ar trebui să fie forma de preferat - aflăm din seria prezentată de headhunter-ul George Butunoiu. Clipurile vor fi disponibile pe youtube, precum şi pe Facebook

Cine este George Butunoiu? Pe scurt, cel mai experimentat recrutor pentru posturi de conducere. A introdus acest concept în România în 1990 şi are o experienţă uriaşă, bazată şi pe Masterul în Administraţia Afacerilor şi pe Masterul în Managementul Resurselor Umane. Alliance Healthcare Romania este unul dintre cei mai importanti distribuitori de medicamente si parafarmaceutice, membru Walgreens Boots Alliance, lider mondial in industria farmaceutica si de frumusete. Walgreens Boots Alliance a luat fiinta prin fuziunea Walgreens si Alliance Boots in decembrie 2014, aducand impreuna doua companii lider, cu branduri reprezentative si prezenta in zone geografice complementare, cu valori comune si traditie in furnizarea de servicii de incredere in domeniul sanatatii, de mai bine de 100 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.