Uneori, părinţii pot avea momente în care le este dificil să discute cu cei mici şi de multe ori se lovesc de un zid imaginar atunci când încearcă să-i îndrume pe calea cea bună, să le ofere un sfat sau o critică constructivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La vârsta adolescenţei, tinerii încep să îşi formeze propria lor identitate şi propriile valori, fiind datoria părintelui să îi sprijine în deciziile luate şi să îl ajute să îşi extindă orizontul cultural.

Cunoaşterea unei limbi străine este extrem de importantă şi are beneficii pe termen lung. Fiindcă poate influenţa viaţa personală sau cariera unei persoane, trebuie să le fie transmise şi celor mici aceste valori încă de la o vârstă fragedă. Copilul are nevoie de sprijinul părintelui şi în ceea ce priveşte educaţia, indiferent dacă este vorba despre temele de acasă, cursurile extraşcolare sau sfaturile legate de viitor.

Iată câteva modalităţi prin care îţi poţi motiva copilul să înveţe o limbă străină

●       Stabileşte împreună cu acesta obiectivele care pot fi îndeplinite dacă ştie o limbă străină

În primul rând, totul trebuie să înceapă cu o discuţie deschisă cu acesta, iar împreună să găsiţi un motiv personal pentru care copilul va avea nevoie de cunoştinţe de limbă străină. Motivele pot fi diverse. Poate doreşte să călătorească sau să locuiască în altă ţară. Poate vrea un avantaj pe piaţa muncii sau alte motive personale. Odată ce motivul a fost identificat, poţi începe să îl încurajezi şi să îi aminteşti periodic obiectivele sale.

●       Creează o atmosferă de învăţare relaxantă

În al doilea rând, este important să creezi o atmosferă de învăţare relaxantă. Copilul nu trebuie să se simtă presat să înveţe, ci din contră, trebuie să facă asta din plăcere. Şi cum poţi învăţa mai frumos decât prin joacă? Încurajează-l să asculte muzică în limba engleză, să se joace jocuri video în altă limbă decât cea maternă sau să urmărească posturi TV internaţionale. Nu îl forţa să studieze prea mult, deoarece fiecare persoană are un ritm diferit de învăţare şi ceea ce pentru unii este uşor, pentru alţii poate fi mai dificil.

●       Asigură-te că mediul de învăţare este unul pozitiv

Nu în ultimul rând, trebuie să îi creezi copilului un mediu de învăţare pozitiv. Este foarte important să îl încurajezi să vorbească limba străină pe care o învaţă şi în afara şcolii sau a cursurilor. De asemenea, oferă-i oportunitatea de a o practica. De exemplu, dacă vorbeşti şi tu engleza, puteţi găsi subiecte de interes comune şi să o exersaţi împreună sau îl poţi înscrie la cursuri sau cluburi de conversaţie în limba respectivă. În acest sens, englezacopii.ro oferă cursuri de engleză pentru adolescenţi, o ocazie inedită pentru copilul tău să înveţe limba engleză participând la dezbateri şi folosind materiale audio-video potrivite vârstei sale. Aceste cursuri sunt o oportunitate minunată de a-şi dezvolta creativitatea şi de a-şi îmbunătăţi abilităţile de comunicare.

În concluzie, învăţarea unei limbi străine poate fi o provocare, însă cu abordarea potrivită şi multă susţinere din partea părinţilor, poate fi o experienţă distractivă şi interesantă pentru copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.