Mutarea într-o locuinţă nouă este un motiv de bucurie, fie că e vorba de o casă sau un apartament. De multe ori, spaţiul în care te-ai mutat nu este întocmai ceea ce îţi doreşti. Orice persoană vrea să îşi personalizeze locuinţa, să îşi pună amprenta. Doar aşa vei reuşi să transformi spaţiul în care stai dintr-o simplă locuinţă în căminul tău, locul unde te simţi acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 3 lucruri de care ai nevoie

●       Împărţirea spaţiului

Împărţirea spaţiului unei locuinţe este un prim aspect important. Acest lucru depinde mult de stilul tău de viaţă. Dacă îţi place să găteşti, bucătăria este un spaţiu important din locuinţa ta. Ai nevoie ca bucătăria să fie spaţioasă, să ai un blat de lucru suficient de mare, să ai spaţiul necesar pentru roboţii de bucătărie şi o hotă performantă. Pe de altă parte, dacă nu găteşti des, ci mai degrabă comanzi mâncare, nu ai nevoie de prea multe în bucătăria ta.

Dacă lucrezi de acasă, e posibil să ai nevoie de un mic spaţiu tip birou, pentru a putea fi concentrat. Pe de altă parte, dacă pleci dimineaţa la muncă şi te întorci seara târziu, poate vrei un dormitor mai mai mare.

Fii atent la împărţirea spaţiului din locuinţa ta de la început sau modifică-l în funcţie de preferinţele tale.

●       Decorare

Decorarea spaţiului este aproape la fel de importantă ca împărţirea spaţiilor. De obicei, ideile legate de decor vin pe parcurs, nu chiar din primele săptămâni după mutare. Acest lucru se întâmplă mai ales pentru că bugetul este unul limitat după ce ai investit deja în mutarea în alt spaţiu, dar şi pentru că aşa este natural.

Cu siguranţă ai în minte tabloul perfect pentru un anume perete din living, dar încă nu l-ai găsit şi nu merită să investeşti în unul pe care îl vei înlocui ulterior. Oricine are nevoie de o trusă de scule în locuinţă pentru aceste modificări de decor care apar în timp. De exemplu, poţi alege să adaugi o maşină de găurit de pe belgarden.ro în trusa ta, ca să fii pregătit pentru noile achiziţii de tablouri sau lustre. Cu siguranţă te vei descurca singur să pui tabloul mult dorit pe care l-ai găsit, pe peretele potrivit.

●       Cunoaşte vecinii

Chiar dacă nu crezi că acest aspect este important, fă un efort şi află cine sunt vecinii tăi. Nu e nevoie să cunoşti tot blocul, ci vecinii din jurul tău. Este bine să ştii de la început dacă sunt foarte sensibili la muzica la un volum ridicat sau dacă au de făcut reparaţii în următoarea lună. Aşa vei putea evita sau atenua diverse situaţii neplăcute care apar în orice complex de locuinţe.

Mai mult, este bine să cunoşti un vecin în care să ai încredere să îi laşi o cheie de rezervă, pentru urgenţe. În cazul în care îţi pierzi cheia sau este o inundaţie, poţi fi ajutat în timp util de un astfel de vecin.

Aşadar, transformă noua locuinţă în căminul tău. Împarte spaţiul în funcţie de nevoile tale şi decorează-l pe placul tău. Ai grijă să ai mereu la îndemână o trusă de scule care să te ajute la micile modificări apărute pe parcurs. Şi nu uita că un vecin de nădejde te poate ajuta în situaţii de urgenţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.